zelfhealing met elementen en heilige geometrie

28 december 2017 Blogs
platonische lichamen in de heilige geometrie

Het grootste probleem waar we vaak tegenaan lopen in ons leven is dat we te weinig ruimte ervaren om te doen wat we willen doen. Met stip op nummer twee staat dat we te veel last hebben van de meningen, de regels van anderen. Met de juiste zelfhealing kun je dit veranderen. Hoe vaak hoor ik cliënten niet haperen en stoppen met het vertellen wat ze zouden doen als ze naar hun ziel zouden luisteren, maar…Er is altijd een maar. Er is altijd een hele wereld die je ‘tegenwerkt’.

Punt is: dat lijkt maar zo! Je moet je eigen ruimte scheppen. Een opening maken en deze vrijgekomen ruimte innemen. Vaak moet je daarvoor eerst wat angst uit de weg ruimen. Een manier om ruimte te voelen in jezelf is door je chakra’s (de 13 en niet slechts de 7) te verruimen naar een vorm en energie die bij jou past. Niet te groot, waardoor je de ruimte niet kunt vullen. Maar ook niet te klein, waardoor het knelt.

In dit blog wil ik je een tool aanreiken om je hele systeem te harmoniseren. Ik hoop dat het voor je werkt, want het betreft hier selfhealing! Je hebt daarvoor het vertrouwen nodig dat je dat kunt, jezelf healen en een totaal andere energie in je (energetisch) lichaam creëren. Neem nou het zonnevlechtchakra. Stop er vuur in en je verliest je angst. En angst is wat je altijd weerhoudt, toch, uiteindelijk? Verder transmuteert vuur alle lagere energieën, waardoor je loskomt van oude afspraken, karmische contracten en familiepatronen.

Als je bekend bent met het verruimen van je chakra’s, ben je al een heel eind. Wat anders is dan je gewend bent, is dat je begint contact te maken met je aardesterchakra onder je voeten. Heb je daar contact mee, dan verhogen je trillingsfrequenties direct, wat wil zeggen dat de overige chakra’s ‘als vanzelf’ hun balans vinden.
Je werkt omhoog via het aardesterchakra naar het basischakra, het sacraalchakra, de zonnevlecht, het hartchakra (en hoger hartchakra) het keelchakra, het derde-oogchakra, het kruinchakra en het zielsterchakra. In dit rijtje heb ik dan de alta minor en major en het sterrenpoortchakra niet meegenomen. Die bewaren we voor een andere keer en een andere healing.

De healing bestaat eruit dat je elk chakra harmoniseert met één van de elementen via een meditatie. Vervolgens kun je je voorstellen dat je in elk chakra een vorm uit de heilige geometrie plaatst. Deze vormen zorgen ervoor dat alle energie terugkeert in de meest zuivere vorm. Dus als er ergens een verstoring is, zorgt de vorm ervoor dat je zelfgenezend vermogen aangezet wordt. De vormen zijn verbonden met de elementen, een dubbelopje dus.

Mijn advies is om te mediteren op welk element je meer wilt toelaten in een chakra en te visualiseren dat je de corresponderende vorm energetisch in je chakra plaatst. Als dat lastig voor je is, kun je de vormen ook vasthouden of deze op je chakra’s leggen wanneer je ligt. De energie ervan werkt door in je energiesysteem. Dit is een leidraad die je kunt gebruiken om je chakra’s te harmoniseren met een vorm (uit de heilige geometrie) en een element:

weergave chakra's

weergave

 

 

 

 

 

 

 

Chakra – element – vorm

Aardester – aarde – kubus (hexahedron)
Basis – aarde – kubus (hexahedron)

Sacraal – water – icosahedron
Zonnevlecht – vuur – piramide (tetrahedron)
hart (+ hoger hart) – lucht – diamant (octahedron)
keel – water – dodecahedron
derde oog – ether – dodecahedron
kruin – idem
zielster – idem

heilige geometrie vormen

heilige geometrie vormen

 

 

 

 

Ga ergens rustig zitten en doe een meditatie. Ervaar zelf welk element je laat inwerken op welk chakra. Gebruik een print van de vormen, teken ze na of koop ze in kristalvorm om vast te houden of op je lichaam neer te leggen.

Hier kun je een prachtig doosje vol geometrische vormen kristallen kopen à €29.95. (berg, rozenkwarts, fluoriet en amethist). De doosjes gaan via de webshop. Wil je meer? Dan moet je even een tripje Gouda plannen. Ook leuk!

En je kunt vast uitkijken naar de online-training die in 2018 verschijnt over dit onderwerp! Chakra healing – van 3D naar 5D. Een volle training waarin je alle 13 chakra’s krijgt toegelicht, inclusief meditaties, kristaltips en healingtools.

Liefs en mooie healings gewenst!

Fanny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com