Vaderdag: een fijne voor iedereen, hoop ik. Ik geniet ervan mijn kinderen te zien die hubbylief verwennen. Die stralende oogjes! Het plezier, het gunnen. weten: wij horen bij elkaar. Ik ben blij dat aan mijn kinderen te kunnen geven, want ik…ik hoor niet meer bij mijn vader. Hij leeft nog, maar is niet meer in mijn leven.
Hoewel mijn innerlijk kind soms boven komt en laat weten hoezeer ze haar vader mist, is de volwassenen in mij tot rust gekomen in de situatie dat ik mijn eigen vader niet meer zie. Ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik alles heb geprobeerd om een relatie te behouden.

 

Ik heb al mijn powers aangewend om er iets van te maken, maar mijn vader is zelf te beschadigd om het aan te gaan. En daarmee wens ik hem heel veel licht en sterkte. Hij zal zijn eigen wonden moeten helen, ik heb zo geprobeerd hem te helpen, maar het mocht niet baten. En waarom zou het moeten slagen, eigenlijk? Is het allemaal niet al perfect zoals het is?

 

Als ik kijk naar de familielijn, heeft hij het al 1000 keer beter gedaan dan zijn eigen vader. Ik houd zielsveel van hem, genoeg om hem los te laten zodat er geen nieuwe wonden ontstaan in het contact. Vandaag denk ik aan hem en ik voel naast gemis ook acceptatie.
Ik ben oprecht dankbaar voor het mooiste wat hij mij heeft gegeven: een gezond leven.

 

Lichtkracht inzichtkaart Fanny vd Horst
Lichtkracht inzichtkaart

 

Toen ik geboren werd 42 jaar geleden, ademde ik niet. Ik werd überhaupt nog lang niet verwacht. Dus plotseling werd ik geboren, met twee maanden groeiachterstand. Wel op commando trouwens, want mijn moeder lag al 3 maanden plat in het ziekenhuis en ze zat er doorheen. Ze kon het niet meer aan en ze sommeerde me nou maar te komen. Dus daar kwam ik, 1600 gram, niet ademend en de slang van het beademingsapparaat was kapot. Hoe dat bestaan heeft is me een raadsel, maar mijn vader had de tegenwoordigheid van geest om de twee uiteinden van het slangetje tegen elkaar te houden, zodat ik geen zuurstoftekort kreeg.

 

Wie zou ik zijn geweest als hij dat niet had gedaan? welke schade zou mijn brein en daarmee mijn lichaam hebben opgedaan? Zou ik dan dit werk hebben kunnen doen? Ik denk van niet. Hij heeft me letterlijk gered, een godsgeschenk. Dat is genoeg, meer dan genoeg. Dat hij daarna niet meer wist hoe hij een vader moest zijn, is erg jammer, maar hij heeft wel zijn best gedaan. Wat voor mij helend is, is om net in de verwijten en de pijn te gaan (dat heb ik al zat gedaan), maar nu te kijken naar onze zielsverbinding. We hebben beiden onze rol in het geheel. en ik weet zeker dat we elkaar verder hebben gebracht.

 

https://fannyvanderhorst.nl/portfolio/lichtkracht-inzichtkaarten-2/
Lichtkracht inzichtkaart

 

Als jij nog worstelt met je vader, hem mist, meer wil, meer kind wil zijn, verwachtingen koestert, wat dan ook: ik gun je de verlichting van in je eigen Lichtkracht gaan staan en zien wat er nog wel mogelijk is. Emoties mogen er zijn, dus voel wat er te voelen valt. Maar zie ook waar mogelijk de schoonheid in alles. Maak jezelf vrij van waar je nog in vastzit, neem je plek in en wees gelukkig met alles waar wèl licht in zit. Kiezen voor jezelf mag. Onder alles zit altijd liefde! Weet dat…Om je nog iets heel moois mee te geven, deel ik graag een video met  je.

In deze video: waarom is (jezelf) vergeven zo’n kracht?
En wie geef je dan vergeving? Deze video geeft je een inleiding en een oefening naar hoe je vergeving kunt ‘doen’. Ik maak ook gebruik van de kracht van Hoo’noponopono.

<3 Fanny

 

Spread the love!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook