Selfcare bij kerstkramp

Lieve lichtbrenger,

Ik wil je alvast een hele bijzondere kerst wensen, wat het ook voor je betekent en oproept. Ik hoop dat het een waardevolle, transformerende en verlichtende tijd voor je zal zijn, ook al kom je jezelf tegen. Ik wil het eens hebben over de andere kant van kerst, juist voor ons als lichtbrengers. Natuurlijk willen we alleen maar licht  & liefde, maar zo is het niet altijd. Er komen ook schaduwen aan het licht. En hoe deal je daarmee?

Selfcare

Kerst kan gewoon een lastige tijd zijn. Bijvoorbeeld omdat je in dit jaar afscheid hebt genomen van een geliefd persoon en dit de eerste kerst is in diens aardse afwezigheid.
Het kan zijn dat je (teveel) rekening moet houden met omstandigheden in je familie, waardoor je je moet aanpassen. Ook dat trekt een wissel.
Het kan zijn dat je ontevreden bent, omdat je last hebt van een onvervuld verlangen.

Het lijkt mij zo belangrijk om ruimte te geven aan ALLES wat er is. Aan alle dingen die zo zichtbaar worden in het licht van feestdagen. Het is niet alleen maar genieten. In deze tijd van projecties in reclames en films van hoe superhappy je hoort te zijn, komt dat wat niet superhappy is in jou, extra duidelijk naar voren. En dat is mooi. Maar het vraagt wel wat van je, aan aankijken en omarmen van wat er in je leeft.

Kerstkramp

Zo heb ik er jaren over gedaan om uit de kerstkramp te komen. Als kind, jongvolwassene en ook nog wel toen de kinderen klein waren, wrong ik me in bochten om alle ouders met kerst te bezoeken. Iemand overslaan was ondenkbaar! Daar stond straf op. Als je beiden gescheiden ouders hebt, zoals ik en manlief, kom je al snel uit op 4 partijen die allemaal willen dat je komt. En voor je het weet zit je dan vier keer kerst te vieren. En is er altijd iemand teleurgesteld omdat je er niet de hele dag bent, niet op het juiste moment komt, etc.

Ik zei weleens wrang tegen manlief: “wat schaft het kerstdiner dit jaar? Drama met een voorgerecht van irritaties, een hoofdgerecht van onuitgesproken verwachtingen, een bijgerecht van oude & onbewuste patronen en een toetje van oude kindpijn”. Cheers! Ik ben al lang uit deze constellatie gestapt met een kus op al die oude kindpijn van iedereen. Maar dat heeft wel veel moeite, leren en healing gekost. Het is geheeld, maar niet volledig verdwenen uit mijn bewustzijn.

Die oude kerstkramp vraagt nog altijd om mijn aandacht, ook al zijn de omstandigheden nu totaal anders. En ik denk dat ik daarin niet de enige ben.

Heb jij ook last van ballast die het kerstlicht dimt?  

Het is vanzelfsprekend, maar wel goed om nog even te benoemen: We hoeven niet op commando te shinen en genieten. Ook al ‘hoort het zo’ op feestdagen. Het shinen komt misschien als alles wat er is, in je hart gedragen en erkend wordt. Mooi cadeau aan jezelf!

Naast het creëren van een liefdevolle basis voor jezelf, kun je je openen in het vermogen om licht in je te dragen. Beide manieren (emoties voelen & een basis leggen en Lichtkracht belichamen) versterken elkaar. Wil je daar een geleide meditatie of activatie bij, dan vind je die hier. Deze zijn bijvoorbeeld heel passend:
Affirmaties ~ IK BEN licht
Zielslicht afstemming ~ activatie met command & decrees.

En talk love (ook tegen jezelf):

Sterkte bij het voelen van een gemis, als dat voor jou speelt.
Je verdriet mag er helemaal zijn.
Omarm jezelf maar in alle ongemak, in het er zijn voor anderen.
Maak ruimte voor jezelf in de Heilige Ruimte van je hart, waar je altijd veiligheid ervaart.
Durf maar te voelen wat je ècht nodig hebt.
Welk verlangen er geleefd wil worden.
Geef jezelf de ruimte om waarachtig jezelf te zijn.

Ik wens je zoals altijd al je licht, maar ook het omarmen van wat er nog niet volledig belicht is!
Liefs,

Fanny

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Keuzehulp

Vind je lastig om de perfecte kristallen skull te vinden? Bekijk dan de keuzehulp en kijk welk kristal bij jou past!

Meer inspiratie

Misschien vind je dit ook interessant

Selfcare bij kerstkramp

Natuurlijk willen we alleen maar licht & liefde tijdens de feestdagen. Maar er komen soms ook schaduwen aan het licht. Hoe deal je daarmee? Selfcare bij kerstkramp.

Lees het blog

Zielslicht activatie

Luister naar de geleide Zielslicht activatie om je zielslicht bewust te verbinden aan je levenscreaties. Ik begeleid je door het proces heen van commands en decrees.

Lees het blog
Zie je potentieel

Geblokkeerde mensen

Stap ik het verenigde veld van licht om je potentieel te ontdekken. Tijdens een Enlightment Event kom je contact met hogere dimensies en ervaar je wat al je kwaliteiten en krachten zijn.

Lees het blog