Het verschil tussen werkelijk passen in het leven dat je leidt en je aanpassen is klein. We passen ons allemaal weleens aan, maar de lijn is dun als het gaat om trouw zijn aan je eigen innerlijke weten. Stel: je wordt ergens toe verplicht en je voelt weerstand. Een verjaardag, een etentje, een reünie, een avondje naar een workshop wat helemaal niets voor jou is, etc. Vervolgens erger je je aan je eigen weerstand en je probeert het weg te redeneren. Ach, het is maar een paar uurtjes. En het is in de buurt. En mijn vriendin vindt het zo leuk als ik meega. Het is toch leuk? En als ik nee zeg, is ze zo teleurgesteld. Dus je gaat maar weer, je doet maar weer mee.

 

Het lijkt niet zo erg, dat aanpassen zo nu en dan, maar toch kan het knagen. Diep van binnen weet je: het gaat helemaal niet om het nu doen of niet doen, het gaat om het aanpasgedrag dat eronder ligt. De angst om niet begrepen te worden als je andere keuzes maakt dan wat er van je wordt verwacht. Je weet dat je niet in het stramien van wat de meeste mensen normaal vinden past. Daarvoor ben je te gevoelig. Je wilt niet in volle zalen zitten, small-talk doen, op lawaaierige plekken zijn, of shoppen in een grote stad. Je vindt heel veel leuk, maar dat nou net niet.

 

Zolang je maar meedoet, heb je alleen zelf last van je aanpassingen. De mensen om je heen niet. Je beseft misschien amper dat je de dagen na ‘de aanpassing’ een stukje licht verloren bent. Dat ene aspect van jou, je please- of aanpassingsgedrag heeft helaas wel effect op je licht. De verandering aangaan is nodig, want je verlangt naar meer ruimte, vrijheid en begrip voor wat bij jou past. Of niet.
Je mag op innerlijke signalen van onvrede en weerstand reageren zoals een klein kind dat doet. Als een kind pijn voelt wanneer het iets heets aanraakt, trekt het z’n handje onmiddellijk terug. Reageer jij ook nog zo instinctief?

 

Hecht je waarde aan je gevoelsmatige reactie op een verwachting waar je liever niet aan voldoet?

Luisteren naar de signalen die je van binnenuit ervaart, is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 

Ben je je ervan bewust dat je aanpassen of voor anderen zorgen vaak heel gemakkelijk is voor hooggevoelige mensen zoals jij? De lichtwerkers, therapeuten, starseeds en sensitieven voelen de behoeften van anderen vaak sterker aan dan de behoeften van zichzelf. Invoelend als je bent, is het een hele uitdaging om ondanks de noden van anderen, je eigen licht te koesteren en te voeden.

 

Wat maakt het makkelijker om de balans te vinden?

 

Herken het prachtige lichtwezen dat je bent en erken dat je volledig je eigen weg mag volgen. Weg uit het aanpassingsgedrag, weg uit een leven waar anderen de regels voor jou bepalen. Je mag je eigen regels maken. Je mag trouw zijn aan jezelf. De enige van wie je werkelijk toestemming nodig hebt om trouw te zijn aan jezelf, ben jij.Je eigen licht echt ten diepste ervaren, helpt je je eigen pasvorm te vinden en daarnaar te leven.

 

In werkelijkheid geef je je licht en liefde pas echt overvloedig aan de wereld als je dat doet vanuit trouw zijn aan jezelf. Jezelf teveel aanpassen geeft vals licht af. Jouw licht (ver)schijnt voluit wanneer je je bewust verbindt met je hoogste lichtfrequentie. Vanuit die verbinding ontstaat er een vanzelfsprekende balans in meebewegen met anderen en trouw zijn aan jezelf.

 

Het helpt om meer contact te maken met je hoogste lichtfrequentie en te ervaren hoe je je balans vindt. Affirmaties en declarations (verklaringen) zijn hier heel behulpzaam bij, zeker als je jezelf hierin volledig in het licht zet. Je kunt dus je eigen lichtverklaring schrijven, met specifieke zinnen over wat je wenst, waarin je trouw blijft aan jezelf en hoe je je lichtkracht versterkt.

Luister hier naar een ingesproken serie affirmaties over je eigen licht!

 

Liefs,

Fanny

 

 

 

Spread the love!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook