Of ik anders ben dan de meeste mentors op het gebied van zakelijke- en spirituele groei?

Een volmondig JA.

Ik verras met regelmaat vriend en vijand met mijn bijzondere kijk op de wereld.

Out-of the box denken, noemen ze dat.

Maar ik ervaar helemaal geen box.

Als je oppervlakkig naar me kijkt, lijkt het net of ik een heel gangbaar leven heb, in de bekendste vorm van huisje- boompje- beestje.

En dat klopt; ik heb een man, drie kinderen en 2 honden.

Maar al dat geluk is me niet aan komen waaien en zeker niet op de traditionele manier.

Ik moest er radicale keuzes voor maken.

Een van die radicale keuzes was het overstappen van mijn studie psychologie naar die van natuurgeneeskundig therapeut (HBO). Met psychologie wist ik zeker dat ik een succesvolle loopbaan zou kunnen hebben met een lekker loon. Natuurgeneeswijzen stond in 1997 – toen ik eraan begon – nog bekend als zweverig. Het is me door veel mensen afgeraden. 

Maar ik wist zeker dat ik hierin tot mijn recht zou komen! Dus heb ik mijn dappere hart gevolgd en dat bleek grandioos te kloppen: ik kreeg een succesvolle onderneming met een ruim klantenbestand en een fijne omzet.

Niks zweverig gedoe, maar mijn klanten stevig in het zadel zetten en supporten in hun groeitraject.

Ik was ambitieus en werd gezien in mijn vak. Ik ben bijvoorbeeld uitgenodigd om in een tv-programma (wat nu niet meer bestaat, met John Williams) te verschijnen om meer te vertellen over hoe natuurgeneeswijzen werkelijk werken. Ook werd ik gevraagd docent te worden aan 2 HBO-opleidingen om mijn kennis en kunde te delen. Heb ik ook gedaan. Naast het lesgeven, had ik mijn klanten, gaf ik trainingen in multidimensionaal bewustzijn aan klanten die wilden uplevelen en schreef ik twee boeken.

Het was voor mij de bevestiging dat als je kiest voor je eigen pad en er echt voor gaat, het loont en je meer krijgt dan je had gedacht.

Een ander voorbeeld is mijn ‘emigratie’ van het midden van het land, waar ik altijd gewoond heb, naar Limbabwe.

Of althans, ik zag Limburg altijd als een plek waar ik nooit zou gaan wonen. Nu zou ik het nooit meer zo noemen. Tot we er tijdens de corona periode als gezin toch terecht kwamen. De grenzen waren dicht, de temperaturen in de zomer 35 plus en wij zochten een plek om met de kinderen naartoe te gaan. Het werd een vakantiepark in Limburg, met een zwemvijver zodat de kinderen zich konden vermaken. 

Ik heb er een fiets gehuurd en heb dagen door de Maasduinen gefietst, door bossen en langs de Maas. En ik werd verliefd. SMOORVERLIEFD. Op een dag zei ik tegen mijn man: ’hier zou ik wel kunnen wonen!’. En manlief deed wat hij nooit eerder deed: hij ging op Funda.

En 6 maanden later, woonden we er.

Ons oude huis verkopen, een nieuw droomhuis vinden, de kinderen aanmelden bij een nieuwe school, de tandarts regelen: we deden het fluitend! En nu wonen we dus tussen bos en Maas in, in een huis dat drie keer zo groot is als voorheen. Met een lekkere lap grond voor de kippen en de minischaapjes. Ik moet zeggen: voor de kinderen was het best een hele overgang. Ze hebben het niet altijd makkelijk gehad. Maar terugkijkend zien ze dat ze nu zoveel meer contacten hebben als toen. Weg uit dat benauwende dorp waar je geen vrienden kon maken met ‘de kerkkant’. Er opende zich een nieuwe wereld voor hen. Hier in het Rozendorp zijn we allemaal op onze plek. Het buitenleven bevalt enorm!

Er is altijd een reden om iets niet te doen. Maar hoeveel redenen kun je bedenken om iets wèl te doen?

Voor mij is het superbelangrijk om trouw te zijn aan mezelf. Het heeft me destijds niet afgeschrikt dat mensen zeiden dat er geen droog brood in het vak natuurgeneeskunde te verdienen viel. Of dat het zweverig is. Ik heb het tastbaar gemaakt en er een bovenmodaal inkomen mee verdiend.
Daarom geloof ik zo in Sacred Self Mastery: de vrijheid creëren om succesvol te zijn in wat je het liefste doet als ondernemer. Je eigen pad banen.

Soms vraagt dat strijdlust en standvastigheid. Het vertrouwen hebben in jezelf dat je er wel komt. Keuzes maken die soms schuren, maar die je wel vooruitbrengen. Door ook met spirituele ogen te kijken naar je levenslessen, valkuilen, patronen, authenticiteit, krachtbronnen en potentieel, breng je jezelf naar het volgende level. En het hogere level dat daarop volgt. En zo verder. Het leven wordt lichter en je resultaten worden groter. Dat uplevelen heb ik volop gedaan en ik leer mijn klanten ook om die stevigheid, die vrijheid en het vertrouwen in zichzelf aan te boren.

Mijn ervaring is ook dat degenen die het dichtst bij je staan: je gezin van herkomst of je partner van nu, je het meest kunnen belemmeren. Niet dat ze dat willen, maar je zit natuurlijk met 1000 draden aan hen vast. En die banden kunnen ook belemmerend werken. Denk maar aan wat er aan issues boven kan komen als je een systemische familieopstelling doet. Je kunt bijvoorbeeld je potentieel niet benutten uit angst om zichtbaar te worden. Of je gaat gebukt onder lasten die niet van jou zijn. We hebben die banden allemaal, ik had ze ook. In een gezin met een chronisch zieke moeder, een afwezige vader en een geadopteerde broer waren de issues niet van de lucht. Ik heb met schade en schande geleerd dat het meedragen van de last en het aanpassen aan – het vergeten van mijn behoeften – alleen maar leidt tot zelf ziek worden, geen energie hebben om ‘gewoon’ te leven en veel zorgen hebben. Een neerwaartse spiraal.

Om het uiteindelijk anders te doen, beter te worden en te floreren, is een flinke transformatie nodig.

Ik heb mega veel zelfhulp boeken gelezen, de spirituele dimensies onderzocht en opleidingen gedaan. Het bracht me het geloof dat ik uit ‘het systeem’ mocht en kon stappen. Om een lang verhaal kort te maken:

ik heb uiteindelijk mijn eigen methode ontwikkeld, waarmee je aan de slag gaat met je Sacred Self Mastery. Hierin ontdek je krachtbronnen die je wèl de tools geven om in vrijheid keuzes te maken en je next level te bereiken. In de programma’s ontdek je jouw krachtbronnen, zodat je ‘onbegrensd groeit’ als ondernemer. Radicale keuzes durft te maken, voor de higher good.
Uplevelen en vanuit jouw hoogste trillingsfrequentie jezelf zijn, geeft het beste resultaat en gaat het makkelijkste. Hoe onbegrijpelijk je keuzes ook lijken in de ogen van een ander. Dat is dan niet meer belangrijk.