Mijn kristal is gebroken, wat nu? Als je (samen)werkt met kristallen komen er soms vragen bij je op die niet zo een twee drie worden beantwoord. Soms valt er een kristal zomaar naar beneden van een plank. Of je bent onhandig en breekt een stukje van je favoriete obsidiaandraak. Au! Heb je daar vragen over? Hier vind je een aantal mogelijke antwoorden.

Wat betekent het als je kristal valt en er breekt een stukje vanaf?

Wanneer een kristal valt kan dat verschillende betekenissen hebben. Ongeacht of er een stukje afbreekt of het kristal een fikse barst oploopt.

Heel praktisch en aards: vanuit onvoorzichtigheid of onoplettendheid kan je kristal stukvallen. Belangrijk is om te achterhalen wat je op dat moment aan het doen was. Was het vanuit positieve energie? Waarschijnlijk niet. Kijk eens verder naar waar je met je aandacht en energie zat. Is er iets waarop je in je dagelijkse leven moet ‘ingrijpen’? Onderneem actie!

Een andere, meer energetische betekenis is dat de energie van het kristal door het vallen verspreid wordt en vrijkomt. De vragen die je daarbij aan jezelf kan stellen is: “Welke energie mag ik ontvangen?”. Sta ook eens stil bij wat heelheid of gebroken zijn voor jou betekent.

Het kan zijn dat het kristal bij jou is uitgewerkt en door ‘stuk te gaan’ aangeeft dat er een andere samenwerkingsvorm nodig is. Het kristal kan terug worden gegeven aan de aarde of naar een nieuwe hoeder gaan.

Stem je af op het kristalwezen

obsidiaandraakEHBO voor jou en je kristal: Stem je af op het kristalwezen (les 4 van de online-training) om het kristal te vragen wat de boodschap is. Wat heeft jouw kristal nu nodig? En wat mag er met het afgebroken stukje gebeuren? En jij… wat heb jij nodig om goed met een barst of breuk om te gaan? Valt er nog wat te lijmen? Geen grapje! Ik heb een gelijmd labradoriet ema-egg. Diens val op plavuizen was puur cyclisch gerelateerd, hihihi, verder niks. Secondelijm dus!

>> Meer weten over werken met kristallen? Kijk eens bij mijn heerlijke training werken met kristallen! Of bij de mooie training Werken met kristallen schedels.

Spread the love!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook