Hoe vaak komt het niet voor dat je druk bezig bent, maar vergeten bent om ook bij jezelf stil te staan? Het overkomt ons allemaal wel eens, maar als je eenmaal gewens bent aan de vele voordelen van het afstemmen op jezelf, wil je nooit meer anders. Meer overzicht, meer inzicht, meer plezier en meer voldoening is nog maar het begin van wat je ervoor terugkrijgt. En alles wat ervoor nodig is, is enkele minuten voorbereiding op de dag of op de rest van de dag. Daarna kun je overal vól induiken en je toch kalm en gecentered voelen.

In mijn eigen Lichtkracht Manifest* staan de volgende leefregels die me helpen om zo afgestemd te zijn, dat me gecentered voel. En blijf voelen! Want als ik me minder goed voel, is dat een teken om weer opnieuw af te stemmen op wat er op dat moment nodig is. Een daling in geluk of ontspanning is een teken voor mij dat ik weer even moet afstemmen, of intunen. Ik heb deze drie leefregels gekozen om altijd afgestemd te zijn:

hartje De keuze maken om vanuit mijn hart te leven i.p.v. geleefd te worden. (voelen)

hartje De tijd nemen voor mezelf. Eerst ik, dan de dag. (plannen)

hartje Elke keer dat ik mijn rust verlies, opnieuw uit mijn hoofd gaan en in mijn lijf stappen. (afstemmen)
Stel dat je de dag niet inraced alsof je uit de startblokken gelanceerd wordt, omdat je nou eenmaal een volle agenda hebt. Stel je voor dat je je dag begint met afstemmen op je hogere trillingfrequenties omdat dat zo fijn voelt. En dat je gedurende de dag regelmatig even afstemt op jezelf. Blik naar binnen en finetunen maar. Hoe anders verloopt je dag dan, denk je?

Ik merk dat ik  door dat te doen, steeds even tussendoor afstemmen, het gevoel van rust, blijdschap en overzicht blijft. Marian heeft de lessen uit de Lichtkracht Toolkit toegepast. Zij ervaart het zo:

marian“Deze toolkit zit vol mooie oefeningen. De kracht zit er in dat ze niet heel complex zijn, maar gemakkelijk toe te passen en in je leven te integreren. Wat ik ook heel fijn vind is dat je laat zien dat het afstemmen iets is dat je gedurende de dag kunt doen. Mijn ervaring is dat als ik een aantal keer per dag bewust aan mezelf vraag hoe het met mij gaat, en waar ik met mijn hoofd en lijf ben, dat me erg helpt”. 

Marian Witte – gezondheidscoach bij Natuurvitaal Maarssen

 

Dus het werkt! Voor mij, voor haar en vast ook voor jou. Niet eerst even een klus klaren, iets perse afmaken en je dan pas afstemmen. Liever eerst afstemmen en dan de rest. Als je begint vanuit afstemmen op innerlijke rust, blijdschap, geluk en plezier is dat je beginfrequentie en dus ook wat je vervolgens aantrekt. Als je het omdraait, heeft dat een opwaartse werking op hoe je je voelt en  daardoor ook op wat je presteert: het vliegwieleffect.

Piece of cake? Het recept: 

Enkele hartenpijl 25Aan het begin van de dag: 8 minuten afstemmen.

Enkele hartenpijl 25Gedurende de dag: 3 keer een korte herhaling van 2 minuten.

Enkele hartenpijl 25Aan het eind van de dag: je zegeningen tellen en genieten van hoe goed je je voelt.

Wil je eerst nog wat handvatten om je goed te leren afstemmen? Een geleide meditatie bijvoorbeeld, of een audio die je precies uitlegt hoe het moet? Zis is ze magic word: Lichtkracht Toolkit.

 

 Fanny

 

*Schrijfoefening uit de Toolkit

Spread the love!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook