Lichtwerk op oude stukken

Hoe gaat het met je? 
Ervaar je dit ook als een bijzondere tijd? Het nieuwe is al in aantocht, ook al ziet alles om ons heen er wit uit. Ik hoop dat je geniet van de sneeuw en het licht deze dagen. Het is zo mooi!


Ik ervaar ook heel sterk de kracht van het nieuwe. En dat is niet alleen omdat ik vrijdag ga verhuizen 
Ik bedoel dat ik ervaar hoe belangrijk het is om je op elk moment bewust te zijn van de kracht van het moment en de keuzes die je daarin maakt. Het nieuwe is in aantocht en je kunt de creatie daarvan activeren in elke keuze die je maakt.


Lichtwerk wordt in het moment gedaan, in gedachten en vanuit het hart. Bij wijze van spreken aan het aanrecht, achter de laptop, tijdens het koken, tijdens een telefoongesprek, of tijdens het inpakken van dozen. Ik wil met je delen welk lichtwerk ik heb gedaan op verschillende levels, omdat we allemaal in die prachtige omwenteling zitten.


Vanmorgen droeg ik dozen vol kristallen schedels naar de auto, zodat manlief die vast in mijn nieuwe praktijk in Lottum kan neerzetten. Mijn nieuwe praktijk is nu nog een lege kamer. Hoewel, niet helemaal leeg, want ik heb er vorige week een kristalgrid neergelegd met twee van mijn ‘eigen skulls’. (Zie foto). Het grid ligt er om de oude energie van de vorige bewoners liefdevol met heen mee te sturen, zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe.


Ruimte om mijn cliënten te ontvangen.
Ruimte voor mensen die de skulls willen komen voelen.
Ruimte voor een meditatiekring.
Alles is mogelijk….


En in al die energie van de toekomst, kwam ik ook iets anders tegen. Zoals dat gaat. Je creëert iets nieuws en daarmee komt vaak iets ouds naar boven. Het oude vraagt om je aandacht en het maken van een keuze.


Laat je het los, of neem je het mee?
Bevestig je het oude of creëer je het nieuwe?


Het had te maken met een artikel dat ik las over mijn familie. Op een avond had ik zitten googelen naar mijn voorouders. Tot mijn verrassing bleek ik Limburgse wortels te hebben, met overgrootouders uit Venlo en Venray. Wat ik altijd al in het veld voelde, klopte: Ze hadden dubieuze banden met onze buren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alles is me hierin helder geworden, maar ik heb het gevoeld. En het is oud. Het mag in het licht opgaan.

Een groter ding is dat deze overgrootouders, de ouders zijn van drie dochters die suïcide hebben gepleegd, waaronder mijn oma. Die ik nooit heb gekend, maar wat een enorme impact heeft gehad op mijn moeder en dus op mij.

Familielijnen. Ik heb er al heel wat in geheeld, maar nu kwam ik toch weer een element tegen.


Ik begon me voor te stellen hoe het zou zijn als ik mijn overgrootouders’ oude huis zou bezoeken, in Venray. Ik kreeg het idee dat ik terugging naar mijn roots. En terwijl ik dat meerdere keren als grapje (wat het nooit is natuurlijk) tegen iemand had gezegd, ontstond er zwaarte. Ik kreeg rugpijn en een gevoel van melancholie. Naar Limburg verhuizen kreeg een ander tintje: ik had het gevoel dat ik er lichtwerk moest gaan doen en dat voelde zwaar. Want niet alles is opgelost door de betrokkenen. Niet alles is helder, vergeven, in het licht gezet. Er is nog werk te doen.


Maar moest ik dat dan gaan doen?
Het antwoord is nee.
Het feit dat ik allerlei vormen van lichtwerk ken, betekent niet dat ik het ook moet doen.
Over dit aspect heb ik uitgebreid geschreven in mijn e-boek ‘Sta stevig in je Lichtkracht’.


Kort gezegd: je mag erom geven en betrokken zijn, maar je hoeft het niet te dragen of van een ander over te nemen.
Zwaarte voelen, fysiek of in je stemming, is een teken dat je aan het dragen bent. Het kan zijn dat mijn voorouders hun ballast aan mij overdroegen omdat ik in hun veld stapte. Het kan ook zijn dat ik hun last onbewust op me nam, of allebei.

Voor mij is het ware lichtwerk dat ik heel bewust in mijn Lichtkracht sta.
Daarmee laat ik hen zien dat zij hetzelfde kunnen doen. Waar ze ook zijn energetisch, ook zij kunnen en mogen hun ballast loslaten en kiezen voor het licht. Alles is goed en alles heeft gediend.

Dus terugkomend op de creatie van het nieuwe….
Het betekent dat ik mezelf niet alleen fysiek verplaats naar Limburg, maar ook dat er aspecten aan de oppervlakte komen die in het licht mogen worden gezet, waarna ze in het grotere geheel worden opgenomen.
Het oude is voorbij, de weg is vrij.

Ik deel dit met je om je te laten weten dat ook jij voor het nieuwe kan en mag kiezen.
Lukt dat?
Is er iets waar je best wat dieper op mag doorvoelen?
Is er iets wat herzien mag worden omdat dat jou meer in je kracht brengt?

Voel je vrij te:

Creëren wat je wenst.
Het oude over te dragen aan Gaia.
Energie die je naar beneden drukt liefdevol terug te geven aan waar die vandaan komt.
Te laten zien hoe het ook kan.
Licht te zijn.


Creëer meer licht.
En transformeer daarmee alles.
Ascensie en lichtwerk voltrekt zich in dit soort keuzes.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.
Ik ben blij dat je er bent!
Met heel veel liefs,

Fanny

Wil je op je eigen tijd en je eigen manier oude banden in het licht zetten en je Lichtkracht bewust ervaren?
Dan helpt deze E-course je zeker om dat te doen!Online cursus Lichtkracht, lichtwerk & ascensie

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Keuzehulp

Vind je lastig om de perfecte kristallen skull te vinden? Bekijk dan de keuzehulp en kijk welk kristal bij jou past!

Meer inspiratie

Misschien vind je dit ook interessant

Selfcare bij kerstkramp

Natuurlijk willen we alleen maar licht & liefde tijdens de feestdagen. Maar er komen soms ook schaduwen aan het licht. Hoe deal je daarmee? Selfcare bij kerstkramp.

Lees het blog

Zielslicht activatie

Luister naar de geleide Zielslicht activatie om je zielslicht bewust te verbinden aan je levenscreaties. Ik begeleid je door het proces heen van commands en decrees.

Lees het blog
Zie je potentieel

Geblokkeerde mensen

Stap ik het verenigde veld van licht om je potentieel te ontdekken. Tijdens een Enlightment Event kom je contact met hogere dimensies en ervaar je wat al je kwaliteiten en krachten zijn.

Lees het blog