Augustus is een interessante maand. Deze tijd zit precies tussen de zonnewende (juli) en de oogstmaand (september) in. De energie van augustus is die van het sterrenbeeld leeuw: vol vuur, energie en daadkracht. Tegelijkertijd moet je door de warmte ook goed je eigen ritme eerbiedigen en voldoende rust nemen. Vlammen met afwisseling dus. Actief zijn en ontspannen met elkaar in evenwicht brengen. De juiste ‘dosis’ vuurkracht in elke situatie brengt je verder. Teveel doet schade en van te weinig doof je uit. Een hele uitdaging is het om je vuur als kracht in te zetten, aangezien elke situatie iets anders vraagt.

De eerste uitdaging die je in deze tijd tegenkomt is deze:
Je eigen vuur brandende houden, ongeacht wat er om je heen gebeurt of wat anderen op je afvuren. De uitdaging is om je vuur te beheren, met zorg, aandacht en gratie je vuur precies goed te houden voor jou. Niet te vurig, maar ook niet uitgedoofd.

De tweede uitdaging waar je je voor gesteld ziet, is deze:
Verteer met je eigen vuur de gedachten, gevoelens, je patronen en gedragingen die na deze maand niet meer bij je horen. De uitdaging is om met leeuwenmoed die delen van jezelf in de as te leggen die je voortgang belemmeren. Vanuit de as en je transformatiekracht kan er dan iets nieuws tevoorschijn komen. In deze periode kun je een flinke doorstart maken.

Het openen van de astrologische leeuwenpoort

Op 8 augustus gaat de leeuwenpoort volledig open. De leeuwenpoort is een constellatie van planeten die in een bepaalde stand komen te staan ten opzichte van elkaar, waardoor wij mensen een nieuwe energie ervaren. Een kosmische upgrade, als het ware. Wat we met deze energie doen, is aan ons. Het is niet zo simpel als: je krijgt een dot nieuwe energie die alleen maar meer kracht, meer power en happiness brengt. Het nieuwe pas kan komen als het oude echt is gedaan. Leeuwenkracht staat nu dus tot je beschikking, in al z’n facetten: vurig, ingetogen, met volle kracht vooruit, krachten sparend, scherpzinnig en selectief. Hoe zet jij je leeuwenkracht in?

Een poort in jezelf: je zonnevlechtchakra

Bij jezelf zijn, jezelf niet ondergeschikt maken aan een ander, secuur kiezen welke energie je binnenlaat en als belangrijkste: jezelf opnieuw uitvinden, als een fenix die uit de as herrijst. Daarvoor hoef je alleen maar het proces te volgen. Als het voor jou soms niet duidelijk is in welke richting het proces gaat of naar welke gevoelens je moet luisteren, richt je dan op de plek in je lichaam waar je centrum is: je zonnevlecht.

Je zonnevlecht is ook het derde chakra (vanuit het basischakra gezien onderaan je ruggengraat). Je zonnevlecht is de plek van waaruit je je aura kunt vullen met jouw energie, zodat je makkelijker je plek inneemt. Hier zit als het ware de blaasbalg van je innerlijk vuur: je kunt het doen opvlammen of meer laten doven, precies zoals het voor jou goed is. Ik heb twee korte en effectieve oefeningen voor je die je zelf kunt doen om je innerlijk vuur precies goed te maken!

Oefening om je vuur op te stoken:

Ga ergens staan waar je je veilig voelt en sluit je ogen. Maak contact met je Aardesterchakra (dat zich op ongeveer 20-30cm onder je voeten bevindt) en grond jezelf. Neem de energie uit dit chakra in je lichaam op en vul elke plek ermee, zoveel als je kunt. Maak daarna contact met je Zielsterchakra op 20-30 cm boven je hoofd en neem ook de energie van dit chakra op in je lichaam. Je ontvangt nu energie uit twee kanalen, die elkaars tegenpool en gelijke zijn.
Maak dan via je wil contact met het element ‘vuur’. Stel je een vuur voor, of een brandende kaars, een fakkel, of een lavastroom. Vraag aan jezelf met je innerlijke stem welk aspect van vuur je nodig hebt: moed, energie, kracht, geestdrift, levensenergie, manifestatiekracht, trannsformatiekracht, etc. Roep dan aardsengel Metatron aan en vraag hem om het aspect wat jij nodig hebt via de oranje straal aan jou te geven. Wordt je gewaar of die oranje straal via boven je hoofd, van onder je voeten of vanuit beide kanalen komt. Vul je lichaam helemaal op met de oranje straal en Metatrons gift aan jou: het aanvullen van de specifieke energie die jij nodig hebt. Als je het fijn vindt, vul je ook je aura met deze energie. Afsluiten doe je door jezelf en Metratron te bedanken en je ogen open te doen.

Oefening om je vuur een tikje te doven:

Ga ergens staan waar je je veilig voelt en sluit je ogen. Maak contact met je Aardesterchakra (dat zich op ongeveer 20-30cm onder je voeten bevindt) en grond jezelf. Neem de energie uit dit chakra in je lichaam op en vul elke plek ermee, zoveel als je kunt. Laat tegelijkertijd alle energie die je wilt loskoppelen, in dit Aardesterchakra verdwijnen. Stel je voor dat dit chakra de energie die jij kwijt wilt, als een magneet uit je trekt. Neem hierna alle energie die nog ergens ‘in de lucht hangt’ terug in je lichaam. Voel nogmaals of je een deel ervan wilt laten afvloeien.
Als je voelt dat dit is afvloeien is gedaan, richt je je aandacht op je zonnevlecht, het gebied tussen je navel en je borstbeen. Je ervaart hoe de energie in je zonnevlecht is qua kleur en hoe wijd (groot) je chakra op dit moment is. Als je voelt dat het te wijd open staat, maak je het met je gedachten kleiner. Het helpt om je een bol van licht voor te stellen die je verkleint tot het klopt voor jou. Als je dat hebt gedaan, plaats je voor je zonnevlecht, aan de buitenkant van je lichaam, een grote, schitterende zon. Deze zon bewaakt je Zonnevlechtchakra. Je geeft deze zon de kleuren die het eerst bij je opkomen. Goud, wit licht en geel zijn de kleuren die je zonnevlecht zuiveren en ‘bewaken’. Op de gouden straal komt ook het gevoel van intense vreugde binnen. Door je zonnevlecht op deze manier kleiner te maken en er een zon – een schild- voor te zetten, komt er minder energie binnen waar je iets mee moet, waardoor het opvlammen van je vuurkracht minder nodig is. Afsluiten doe je door jezelf te bedanken en je ogen open te doen.

Het vuurelement is een sterke kracht, die je verder brengt in je ontwikkeling, mits je het zoveel mogelijk onder controle hebt. Goed kiezen dus wanneer je het inzet en hoe!
Veel vuurkracht gewenst, in de juiste dosis!

Liefs,

Fanny

P.S. In het audiopakket dat bij mijn boek ‘Drakenkracht, initiatie, healing en lichtwerk‘ hoort, zit onder andere een mooie geleide meditatie om contact te maken met de vuurdraak.

Spread the love!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook