Heb jij ook weleens last van de rond dwarrelende energieën? Ik voel het zeker: het gedoe tussen licht en donker. Soms kun je de hele wereld aan en is alles licht. Op andere momenten kun je je niet meer voorstellen dat het voelde alsof je vleugels had. De vraag is waardoor je zo naar beneden wordt getrokken. Soms ligt het aanwijsbaar aan omstandigheden en soms ook helemaal niet, lijkt het onverklaarbaar. Ik denk dat lichtwerkers mensen zijn die meer last hebben dan anderen van de strijd tussen licht en donker.

Ik voel ‘het donker’ aan vervelende gedachten, vermoeidheid, geen mogelijkheden zien, lage energie, fricties tussen mij en anderen, veel dromen maar niet lekker slapen, etc. Het algehele gevoel dat je niet vooruitkomt omdat je wordt tegengewerkt. Als ik iets vervelend vind, is dat het wel.

Dus handen uit de spirituele mouwen en zien wat eraan te doen is. Want het is niet alleen een gevoel, het is een waarneming die in afstemming tot stand is gekomen. Veel lichtwerkers zijn continu afgestemd en zijn voelen net als ik de verandering aan in energie, net zoals iemand die minder bewust is afgestemd de eerste lentelucht voelt na de winter. Je weet dat er iets ‘anders’ in de lucht hangt en als je er last van hebt, kun je er iets aan doen. Baas in eigen energie!

Het begint ermee dat je niet denkt dat het nare gevoel, je waden door een moeras, de repeterende gedachten, je zwartgalligheid, gevoelens van jezelf zijn.


Ik heb geleerd te onderscheiden wat ‘van mij’ is en wat niet. Wat niet van mij is, komt voor een groot deel van lagere frequenties, noem het het duister, die niet kunnen of willen bijdragen aan de ascentie van de aarde, het bewuster worden van ons mensen, het bouwen aan het lichtgrid om de aarde, het meer vertrouwen op onze intuïtie, leven vanuit ons hart, etc.
Deze energieën komen natuurlijk niet open en bloot bij je binnen met de aankondiging: wij gaan je nu naar beneden trekken of zorgen dat jij zelf je frequentie verlaagt.

Nee, ze komen binnen met mindfucks, die je laten geloven dat je sombere gedachten, je onzekerheid, het gevoel dat je in allerlei oude patronen zakt, het verliezen van zelfvertrouwen of het vertrouwen in het grotere geheel puur uit jezelf komen. Maar dat is dus niet altijd het geval.


Ik voelde het getrek ook en ik besloot zoals altijd om eruit te stappen. Uit het donkere energieveld. Je kunt met bewuste intentie uit de energievelden stappen die niet bijdragen aan je hoogste licht.

Je kunt uit een veld stappen door je eigen veld te versterken, bijvoorbeeld door je af te stemmen op je aardesterchakra, je zielesterchakra en vanuit beide richtingen, van boven en beneden, je lichaam en energieveld op te vullen met hoogfrequent licht.

Dit is een oefening die ik bijna dagelijks doe om in mijn eigen kern aanwezig te zijn. Ik hoef me dan niet te beschermen voor andere energieën, dat gebeurt als vanzelf door het hoogfrequentere licht dat lagere trillingen neutraliseert.

Heb jij ook regelmatig last van verstorende energieën? Weet dat veel lichtwerkers hier mee te maken hebben. Doe de oefening die ik hierboven beschreef regelmatig en je zult er geen last meer van hebben. In mijn boek vind je nog meer van dit soort fijne oefeningen. Wat heb ik nog meer voor je?


Ik heb dit krachtige kristalgrid gemaakt, vol labradoriete draken. Wat doen die? Ze helpen je om je eigen licht te voelen en jezelf van binnenuit op te vullen met jouw Lichtkracht. Dus weer niet beschermen aan de buitenkant, maar opvullen aan de binnenkant. De draken doen het zeker niet vóór je, maar ze staan je liefdevol bij in het bewust worden van de kracht die in jezelf zit.

Ze worden geflankeerd door citrienen (activeert je innerlijke zon en hoogste frequentie), lemurische punten, bergkristallen- en rozenkwartsskuls (verhoogt je bewustzijn) en de staande punten aan de buitenkant creëren een zuil van licht waar binnen je een lichtbad kunt nemen.

Via de foto kun je jezelf energetisch afstemmen en de energie helemaal in jezelf opnemen. Ik hoop dat het je helpt om je eigen Lichtkracht te bewaren.

Ik wens je al jouw Lichtkracht!
Met liefs, Fanny

Spread the love!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook