Is het echt?

Dit blog is geschreven voor alle mensen die een witte jade schedel of draak hebben, maar nu twijfelen over de echtheid- of zuiverheid ervan. Ik weet dat de berichten uit de media (Keuringsdienst van waarde, Jinek) je aan het twijfelen kunnen brengen. Zeker als je hoort dat er witte jade is verkocht dat glas blijkt te zijn. Natuurlijk ben je dan verontwaardigd, of boos. Misschien ontstaat er een wantrouwen richting verkopers, alsof zij liever voor het geld gaan dan voor de grootst mogelijke waarde.

Al deze emoties zijn gerechtvaardigd. Ik hoop dat ze tot iets moois zullen leiden voor de mensen die witte jade kopen en de mensen zoals ik die het verkopen. Laten we er samen licht op werpen en ontdekken wat je precies koopt en hoe je ermee kunt werken. Want een verzamelaar van mineralen let op andere dingen dat een lichtwerker die op zoek is naar verruiming van het bewustzijn. Wat we allemaal gemeen hebben is dat we willen weten dat wat we in handen hebben, goed is. Pas dan kunnen we er met een gerust hart mee werken.

 

Wat is het en waarkomt het vandaan?

De witte jade schedels, draken & eenhoorns in mijn shop zijn gecarved in China, met steen dat afkomstig is uit de provincie Xinjiang in het Noord-Westen van het land. De steen wordt daar zowel white stone als white jade genoemd. Dat zit zo: er gaan white stones naar binnen en na de carving wordt het white jade genoemd. In het carvingsproces, valt er heel veel steen met onzuiverheden af. Elk stuk dat bruine- of gele verkleuringen heeft, wordt weggehakt. Dat maakt dat de delen die wel zuiver wit of gebroken wit zijn, kostbaarder zijn geworden, als je het in geld uitdrukt. De witte steen is relatief goedkoop, maar deze manier van uitzuiveren, maakt de uiteindelijke carving duurder. Dat is fijne informatie voor als je je afvraagt waarom marmer net zo duur moet zijn als bijvoorbeeld fluoriet.

 

Roedel!

De vraag of het witte jade is, is daarmee met ‘ja’en ‘nee’ te beantwoorden, Voor wat betreft de fysieke steen en de werkzaamheid van de steen, is het antwoord ‘nee’. Het is waarschijnlijk marmer met kwarts (silica). Het is geen jadeiet, nefriet jade, serpentijn of calciet. Als het je alleen om de A-kwaliteit van de jade gaat, dan raad ik je aan echte witte jade te kopen. Een vergelijking hierin is het kopen van pure amethist ten opzichte van amethist met bergkristal of agaat. Hoe dan ook: moeder natuur heeft ons prachtige geschenken gegeven met haar mineralen en kristallen. Energetisch gezien, is er een aanvullend verhaal en daar zit de ‘ja’.

 

Foto van een hoeder
Foto van een hoeder

Het effect van het verenigd veld

Als een voorwerp is aangesloten op een bepaalde frequentie, bijvoorbeeld omdat het zo genoemd of behandeld wordt, dan vult het zich ook met deze ‘lading’. Simpel gezegd krijgt marmer dan de werking van witte jade, zoals kalmerend, zuiverend en neutraliserend. Daarbij zijn de schedels en draken die ik doorgeef, allemaal gevuld met lichtcodes, commands en decrees (wat je het beste kunt vertalen als intenties) gericht op ascentie en het vergroten van de Lichtkrachten. Een doel is bijvoorbeeld het overstijgen van oude patronen op elk level en de groei naar meer bewustzijn, eenheid en creatie vanuit je hoogste licht.

Daarbij werken de schedels en draken die via mij naar hun hoeders gaan vanuit een clan of roedel. Het zijn geen eenlingen. Ze zijn onderling verbonden en blijven deel van dat energetische veld als ze uitgevlogen zijn naar hun hoeders. Dat maakt dat ze elke nieuwe upgrade via dat verenigd veld of het eenheidsbewustzijn meekrijgen en dat ze elkaar blijvend versterken. Samen houden ze prachtige lichtvelden vast, waar wij als hoeders op af kunnen stemmen om die lichtfrequenties ook in ons bewustzijn te activeren. Ook kunnen wij een bijdrage leveren aan die velden met het lichtwerk dat we doen voor onszelf en het collectief. In die zin koop je een schedel of draak dus niet alleen om de steen en diens werking, maar om de aansluiting via de carving op de overstijgende lichtvelden* en co-creatie in multidimensionaal bewustzijn.

 

Foto van een hoeder
Foto van een hoeder

Waarom noemen we het dan witte jade?

Je vraagt je misschien af waarom we een steen waarvan we weten dat het een kwalitatief lagere vorm is dan A-kwaliteit jade, of marmer, dan witte jade noemen. Het was nooit de bedoeling daarmee iemand te misleiden. Het antwoord is namelijk simpel: zo wordt het genoemd door de carvers en de kopers*, dit is de term waar mensen op googelen. Noem het een roepnaam. Hoewel ik witte jade best witte marmeren schedels en draken’ zou willen noemen als ik de bevestiging krijg van een geoloog. Jammer dan van de google ranking, want vindbaarder wordt mijn aanbod er niet van. Het helpt wel om zo helder mogelijk te communiceren voor mensen die al het voorgaande niet weten.

 

Past de benaming eigenlijk wel in ons referentiekader?

Wat ook interessant is, is dat de Chinezen een schitterende traditie hebben op het gebied van geneeskunde, waaronder ook het werken met mineralen een plak heeft. Dus ze dichten mineralen (en draken) bepaalde krachten toe. Ze zouden kracht, voorspoed en geluk brengen. De traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) gaat daarbij uit van totaal andere basisprincipes dan ons westerse natuurgeneeskundige systeem. (Ik heb het in beide gevallen dus niet over de reguliere geneeskunde. Ik ben zelf natuurgeneeskundig therapeut en ken dus de manier van kijken en beschrijven van fenomenen, bewegingen en heling.) Zij hanteren daarin het 5 elementen systeem, waarbinnen er plaats is voor een veel genuanceerdere blik op welk een geneeskrachtig middel (strikt genomen: een element) uit de natuur dan ook.
Daar waar wij in jade het onderscheid kennen tussen witte- en groene jade, kennen zij nog veel meer variaties in hun woordgebruik en intonatie. Dat is onvertaalbaar. We doen een poging met ‘witte jade’. We hebben het dan over de energie van het mineraal en niet over de geologische benaming. Net zo goed als dat we spreken van ‘kristallen schedels’, waarbij we weten dat niet elke schedel van kristal is, maar een mineraal.

Foto van een hoeder
Foto van een hoeder

Hoe kunnen we de hoogste werking ervaren?

Het is aan ons hoe we met de werking van een steen, mineraal, kristal of carving omgaan. Je kunt de richten op de geneeskrachtige werking van de steen. Zoals bijvoorbeeld: bergkristal brengt helderheid en reinigt. Net zoals het kruid kamille het darmstelsel verzacht en ontkrampt. Dit werkt zo ongeacht wie het kristal vasthoudt of wie de kamillethee drinkt.
Je zou ook kunnen voelen dat er een wisselwerking mogelijk is tussen jou en je kristallen: een synergie van vibraties waarbij zowel het kristal als jijzelf in uitwisseling zijn met hogere frequenties, waardoor je meer licht tot je beschikking krijgt. Dan is het een co-creatieproces, of zoals ik het graag noem: een kruisbestuiving.

Levels, keuzes en afstemming op het hogere

Voor het grotere overzicht is het belangrijk te benoemen, dat je op verschillende levels kunt werken met kristallen: fysiek, emotioneel, mentaal of multidimensionaal. De vraag is dan: kun je deze vier aspecten alleen bestrijken met een puur kristal of zijn er andere aspecten die ook hun inbreng hebben? Voor mij geldt dat uiteraard wel. Ik heb minder interesse in wat kristallen fysiek teweegbrengen en meer in wat er energetisch gebeurt. Daarom zet ik bij mijn beschrijvingen ook geen dingen als: versterkt de nagels (silica) en het bindweefsel: ik houd het algemeen en geef aan op welk lichaamsstelsel het werkt. Ik geef wel meer aan wat het kristal (en de carving daarvan) qua energie doet.

Bij witte jade is dat: Witte jade is verbonden met de witte straal, die reinigt, kalmeert en je heel snel verbindt met je hogere zelf. Een beetje als mist, die om je heen komt en je afsluit voor alle andere energieën, behalve die van jouw verbinding met al je eigen Zelven.
Witte jade verankert je diep in jezelf, in je celgeheugen en DNA, om van binnenuit harmonie en zelfverwezenlijking te ervaren. Een goede skull dus voor zielsprogressie. Witte Jade brengt je in de kristallijne laag en daarmee kun je je eigen antwoorden vinden, in plaats van ergens anders leiding of bevestiging te zoeken, te twijfelen of jezelf terug te houden.

Foto van een hoeder
Foto van een hoeder

De kracht van kristallen schedels en draken

In het werk met kristallen schedels en draken ervaar ik dat zij hun totaal eigen energie en frequentie hebben. De energie werkt op elk beschreven level door, maar de ingang is de hogere frequenties, het bewust worden van anderen dimensies en frequenties, het krijgen van inzichten. Spirituele ontwikkeling die zich verdiept door op emotioneel en mentaal vlak beperkende overtuigingen en emoties te transformeren, waardoor er ruimte ontstaat voor het volgende level.

Ik draag daar zelf aan bij met mijn lichtwerk en het bewust verbinden van hogere lichtfrequenties aan de skulls. Of met de skulls is beter gezegd, want het is een co-creatie. Hoe dit doorwerkt op de skulls die via mij doorgaan, kun je ervaren met je hart. Als je verder leest op deze website, zie je dat werken met kristallen schedels en draken een onderdeel is van het werk dat ik doe, wat gaat over je lichtkracht versterken. Ze zijn daar een belangrijk onderdeel van. De witte jade schedels en draken vind ik zelf heel bijzonder en ik heb er ook veel van. Als je de beschrijving van zojuist weer in gedachten neemt, dan begrijp je vast waarom.

Een van mijn eigen witte jadedraken
Een van mijn eigen witte jadedraken

Ik hoop dat ik je hiermee meer helderheid geef over de kristallen schedels en draken die ik aanbied, hun werking en het licht dat via hen de wereld ingaat. Ik wens je prachtige aankopen en als je al een hoeder bent, wens ik je de mooiste uitwisselingen met jouw skull. Jouw licht is wat deze skull bij je heeft gebracht en het is ook jouw licht dat nieuwe lichtcodes ontsluit. Kortom: Elke keuze is goed, of je nu met een geologisch oog voor A-kwaliteit witte jade kiest, of als skullhoeder voor de Lichtkracht van de skull.

Liefs,

Fanny

Witte jadedraak Lichtkracht Academie - fannyvanderhorst.nl

De sterretjes:

*Natuurlijk kan het aansluiten op hogere lichtvelden ook op andere manieren, zonder schedels of draken, maar dat staat in andere blogs beschreven.
*Ik kom zelf niet bij de groothandels om carvings te bestellen. Ik bestel er wel de kleine cadeautjes die ik aan elke bestelling toevoeg.

Interessant geologieblog om te lezen:
Jade herkennen – Stichting Geologische Aktiviteiten

Kristallen schedels en draken als helper en healer ⋆ fannyvanderhorst.nl

Interessant om te kijken:

 

 

 

 

 

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Keuzehulp

Vind je lastig om de perfecte kristallen skull te vinden? Bekijk dan de keuzehulp en kijk welk kristal bij jou past!

Meer inspiratie

Misschien vind je dit ook interessant

Selfcare bij kerstkramp

Natuurlijk willen we alleen maar licht & liefde tijdens de feestdagen. Maar er komen soms ook schaduwen aan het licht. Hoe deal je daarmee? Selfcare bij kerstkramp.

Lees het blog

Zielslicht activatie

Luister naar de geleide Zielslicht activatie om je zielslicht bewust te verbinden aan je levenscreaties. Ik begeleid je door het proces heen van commands en decrees.

Lees het blog
Zie je potentieel

Geblokkeerde mensen

Stap ik het verenigde veld van licht om je potentieel te ontdekken. Tijdens een Enlightment Event kom je contact met hogere dimensies en ervaar je wat al je kwaliteiten en krachten zijn.

Lees het blog