Mijn grootste liefde komt weer terug in mijn leven. Jarenlang stond de irismicroscoop, mijn grootste hulpstuk, mijn trots en toeverlaat, bovenop de kast in de praktijk. Er kwam een dikke laag stof op te liggen, door mij niet opgemerkt omdat ik druk was met andere dingen. Jarenlang kreeg hij geen vriendelijk woord of enige aandacht. Hij had nog enige status omdat ik er niet over peinste om hem weg te doen, samen met allerlei andere middelen die ik zonder moeite had weggedaan. Maar niet hij…hij bleef.

 

Want oude liefde roest niet

In de stroom der dingen verwees ik laatst iemand door naar mijn vriendin en collega Hanneke. Ik deed immers niet meer aan iriscopieconsulten. Daar dacht ik niet meer over na. De deur naar dat plekje in mijn hart zat dicht, dacht ik. Ik had inmiddels alles gemaakt wat ik wilde aan producten en lessen, dus feitelijk kreeg ik mijn handen vrij om meer met cliënten te werken. In de slipstream van de doorverwijzing, kwam Hanneke toch weer bij mij uit voor het lenen van de irismicroscoop. Voor ik het wist zaten we op een zaterdagmorgen samen met hem aan tafel, een mastodont uit de vorige eeuw. Zodra de stekker in het stopcontact zat, begon hij van genoegen weer te snorren. En daarmee raakte hij me.

Ik dacht dat het tijdperk van irissen lezen ver achter me lag. Maar in een inspirerende ochtend met veel humor en het opduiken van vaktermen die ik dacht vergeten te zijn, rees een nieuw elan in me op. Want hoe perfect zou iriscopie niet aansluiten bij al het andere dat ik doe?
Behoorlijk perfect. Eigenlijk begreep ik niet zo goed meer waarom ik niet veel eerder het scherpe inzicht had gekregen hem de aandacht te geven die hij verdient. Tenslotte is iriscopie heel erg bijzonder en aanvullend op de coaching die ik doe!

 

Holisme is meer dan een paramedicus zijn

 

Ik ben holistisch opgeleid. Je hebt opleidingen die zeggen dat ze holistisch zijn en die je vervolgens opleiden om met natuurlijke middelen regulier, dus puur op de lokale klacht te behandelen. Het duurt even voor je dat als student door hebt. Dat is de reden waarom ik ooit zelf mijn docentenbaan aan de wilgen hing. Dag lieve academie Utrecht! Na een scène die in een Italiaanse maffiafilm niet zou hebben misstaan, compleet met een koele ondervrager en iemand die bedreigend over mij heen geleund stond, vertrok ik, mijn autonomie en integriteit meenemend.

Als ik wel langer was gebleven, had ik misschien een boek geschreven over het samengaan van intuïtie en iriscopie naast regulier medische basiskennis, met als resultaat een holistische, natuurgeneeskundige, spirituele behandelwijze.
Maar ik moest een ander boek schrijven, dus alles ging zoals het moest gaan. Daar is het universum altijd heel duidelijk in. Maar ik geloof wel dat mijn zienswijze uniek is en goed uitgevoerd. De irissen van een mens bekijken en op zoek gaan naar deze antwoorden:

Wie ben je? Wat kom je op aarde brengen?
Welke persoonlijke kracht heb je om je daarbij te helpen?
Welke moeilijkheden moet je overwinnen, voordat dat lukt?

 

Standaard vragen die in een irisconsult aan de orde komen

 

Prachtig toch, dat de tekening in je ogen je bij dit soort existentiële vragen zoveel houvast biedt! Ik herinner me hoe ik de lessen van mijn leraren opzoog als een spons. Hoe ik in mijn vierde studiejaar al op de Lotusbeurs stond met mijn trouwe iriscoop, ervaring opdoen, mensen ‘aansteken’. Inzichten en verlichting brengend. Dromend over hoe ik voor altijd dit werk zou doen.

Ik studeerde af, ging lezingen geven en meteen in het eerste jaar verscheen er al een iriscopieartikel in de Yes -een meidenblad*. Dankzij mijn enthousiasme stond ik meteen al in the spotlights om mijn vak bekender te maken. Een artikel in een complementair vakblad volgde en als klap op de vuurpijl een gastoptreden in een tv-programma met John Williams. Ik zie met nog verdwalen op het Hilversumse mediapark en met een zware iriscoop door eindeloze gangen snellen om maar de juiste studio te vinden. voor de make-up was zelfs geen tijd meer! In de lift van de make-upruimte naar de studio heb ik snel zelf een lippenstiftje opgesmeerd.

 

Artikel iriscopie Yes
Artikel iriscopie

Kennis delen

 

Maar mijn vak(kennis) delen is iets dat ik nog steeds met hart en ziel doe trouwens. Ook zo bijzonder: in de meeste dorpen is er wel zoiets als een cursusproject: mensen geven daar lessen of workshops en al gauw werd ik ook gevraagd. Iriscopie: smeuïg! Het was wel een risico, werd erbij gezegd, want ‘ze’ van de organisatie wisten niet of er wel animo, zo niet weerstand zou zijn. Maar de inschrijvingen stroomden binnen en er moest een tweede avond worden ingelast. Ik had de tijd van mijn leven. Iriscopie was ‘my middle name’.

Drie kinderen en heel veel ontwikkelingen later besloot ik de massages, de kruiden, de remedies, de natuurlijke geneeskunde en de iriscopie los te laten. Ik wilde verder groeien, meer leren. De coaching, de soulretrieval, de ontwikkeling van 3D-5D bewustzijn gaf me nieuwe vleugels. Multidimentionaal bewustzijn, waar je elke blokkade kunt onderzoeken en helen, wauw…dat was waar ik mijn tanden inzette. Voor het vormen van een beeld van wat elke nieuwe cliënt nodig had, gebruikt ik mijn iriscoop niet meer. Jarenlange ervaring, luisteren, mijn helder weten…ik had tools genoeg.

De meerwaarde van iriscopie

Maar wat ik vergat is hoe verhelderend, direct, krachtig en inzicht gevend het is als je je gedrag direct weerspiegeld ziet in je oog. Hoe fijn dat is voor cliënten. Hoe heerlijk het is om de link te zien tussen bijvoorbeeld je angst om jezelf te laten zien in deze wereld en de tekenen rondom je pupil en om de iris zelf. De iris is één grote reflexzone, dus de ervaren isircopist pluist zo alle laagjes en alle gerelateerde symptomen voor je uit. Zowel fysiek, als emotioneel als spiritueel.

 

Iriscopie met Hanneke Lanfermeijer voor een combi van natuurgeneeskunde, transpersoonlijke counseling en energetisch/ multi-dimentionaal werk
Iriscopie met Hanneke Lanfermeijer voor een combi van natuurgeneeskunde, transpersoonlijke counseling en energetisch/ multi-dimentionaal werk.

 

Dus toen Hanneke me vroeg even samen met de irismicroscoop aan de slag te gaan, togen we naar de praktijk in IJsselstein. We hezen de microsoop van z’n plek, Han gaf hem een sopje en we draaiden aan alle hendels om het beeld scherp te stellen. Toen kwam de druk op de lichtschakelaar en báááám:

We hadden een loepzuivere, sterk vergrootte iris in beeld. In dit geval keek Hanneke in de mijne. Ja, ik ben nog steeds larviert–tetanisch, maar de ophoping van afvalstoffen is flink minder. Zie je dat blauwe al onder mijn bruin en groen tevoorschijn komen? En zo ging het verder.

 

Ik werd weer verliefd

De vlam sloeg meteen weer in de pan. Bij haar omdat ze net vers geremigreerd is na 10 jaar Frankrijk en even moest inkomen. Meer was het niet: ze merkte direct hoe scherp ze ziet wat hoofdzaak en bijzaak is. Bij mij omdat ik merkte hoe heerlijk ik het vind om te kijken, te verbinden. Hoe hangt dit teken samen met dat? Zit het probleem meer op de spijsvertering of heeft de cliënt last van niet te verteren emoties? Wat zit er achter alle verschijnselen? Wat is het totaalbeeld?

Ik viel weer voor hem. Hard en zonder vangnet. Hij is dus weer terug in mijn leven! Toen ik hem terugzette op de kast knipoogde hij zelfs even naar me. Ik zal hem nooit weer laten verstoffen. Hij zal weer volop worden ingezet voor iriscopieconsulten voorafgaand aan multidimentioneel reizen. Hoe het vorm krijgt? Gewoon weer iriscopiën tijdens het eerste consult. Kin in het bakkie, licht erop en gaan! Lijkt een irisconsult jou ook een perfecte start van een langer traject, waarin je werkt aan het sterker maken van wat nodig is en loslaat wat kan? Ik doe het weer…

 

En verder is dit hele verhaal weer een perfect voorbeeld van je herinneren wat je in je hebt aan talenten. Natuurlijk is het goed om je soms te focussen of te kiezen. Maar echt loslaten en vergeten? Dat is geen goed idee. Ik heb het gemist, als ik goed navoel. Ook omdat ik volledig in mijn kracht sta als ik irissen bekijk en dat voelt natuurlijk heel goed. Iriscopie is een deel van mijn Lichtkracht! En een deel wat ik heel graag doorgeef, deel. Het zien van samenhang tussen wie je nu bent en waar je naartoe wil, je overall gezondheid en energie…en dat in een oogopslag! Heb je interesse in een irisconsult, mail me dan om een afspraak te maken.

*Met dank aan buurvrouw Jetteke, die voor de Yes werkte en die later voor andere bladen ging werken en nu een vette stylistenwebsite heeft.
Spread the love!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook