Hoe blijf je bij jezelf?

Doe jij ook zo je best om in alle drukte bij jezelf te blijven? Dan ben je één van de velen die zichzelf voorbij rennen en dat krachtige gevoel van ‘in charge’ zijn verliezen. Ik heb in de afgelopen 20 jaar honderden vrouwen begeleid in het leren waarnemen ‘waar ze zijn’ met hun aandacht en bewustzijn. En de vraag naar ‘hoe blijf je bij jezelf’ neemt alleen maar toe in plaats van af! Tijd om mijn beste tips en leringen met je te delen. In deze serie van 6 blogs krijg je een nieuwe manier van waarnemen aangereikt, met tips, oefeningen, meditaties en krachtige activaties om jouw trillingsfrequentie te verhogen. Dit is deel 1.

Verhoog je vibratie

Je leeft in een fysiek lichaam, maar je bent een energetisch wezen. Alle onderdelen van jou, je gedachten, je gevoelens: ze maken dat je energie vibraties uitzendt naar de wereld om je heen. Ze zijn het belangrijkste middel dat je hebt om je leven te vullen met schoonheid, geluk, vreugde, overvloed, gezondheid en succes. Je creëert je leven precies naar het level waarop je vibreert. Hoe hoger en lichter je persoonlijke trillingsfrequentie zit, hoe makkelijker, rijker en lichter je leven dus is. Ik wil je helpen je persoonlijke vibratie waar te nemen en deze te verhogen. In dit blog geef ik je de eerste stap.

Ben je bewust aanwezig in je lichaam?

Het maakt niet uit hoe spiritueel je bent of hoeveel intuïtieve trainingen je al hebt gevolgd: bottom line is: ben je continu bewust aanwezig in je hele lichaam? Dus niet alleen in je hoofd, maar ook in je buik en ik je hart. Dat is nodig omdat je lichaam je energetisch centrum is. Hier ontvang je allerlei trillingen van buitenaf en daar resoneer je op. Sta je erg afgestemd op die buitenwereld, ben je je daar meer bewust van dan wat je eigen Hogere Bewustzijn je aanreikt. Het effect is dat je je overspoeld voelt door wat er van buitenaf tot je komt, terwijl er een aantal simpele oplossingen zijn. En dan bedoel ik dus niet jezelf ‘afschermen’, want dat is geen oplossing maar een verdedigingsmechanisme. Het lost niks op, het brengt je alleen maar verder bij jezelf vandaan.

Stem je af op je hoogste frequentie

Natuurlijk heb je geleerd rekening te houden met anderen en ben je bereid te helpen waar je kunt. Maar het moet natuurlijk niet zover gaan dat je meer gericht bent op de buitenwereld dan op jezelf. Ben jij iemand die eerder voelt wat een ander nodig heeft dan jijzelf? Dan heb je dus steeds je voelhoorntjes uitstaan naar andere mensen en dat moet je niet teveel doen. Want dan wordt het een gewoonte die ten koste gaat van jezelf. Je mag ervoor kiezen om jezelf eerst af te stemmen op jouw behoeften, ze worden je tenslotte ingegeven door je ziel. Ik bedoel maar: het is geen gril ofzo. Je verlangens komen van je eigen hoogste bewustzijn, dus is het raar om ze te negeren. Weet je niet wat je werkelijk wilt? Dan is het de hoogste tijd om je aandacht te verplaatsen naar binnen.

Meditatie ‘zon onder je voeten’

Een meditatie die je snel in contact brengt met je Hogere Zelf en je hoogste vibratie is de ‘zon onder je voeten meditatie’. Na alle meditaties die ik heb gedaan, kan ik je zeggen dat deze enorm krachtig is! Dat komt omdat de ‘zon onder je voeten meditatie’ jou niet uit je lijf richting hogere sferen brengt, maar andersom: het brengt de hogere vibraties in je lijf! Kun je er meteen handen en voeten aan geven! Als je de meditatie geregeld herhaalt, vergroot je het effect dusdanig dat je die hogere vibraties continu voelt, dus niet alleen tijdens je meditatie. Je krijgt deze meditatie als je de online training volgt.

Oefening beheer(s) je eigen energie

De vraag: ‘hoe blijf ik bij mezelf’ impliceert al dat de kans bestaat dat je ‘van jezelf weggaat’. Het klinkt als iets wat lastig is, alsof je heel makkelijk losraakt van jezelf. Weer een reden om je trillingsfrequentie te verhogen: het geeft je meer overzicht, waardoor je bewust je eigen energie beheert. Als je vibratie hoog, snel en helder is, ben je moeiteloos bewust aanwezig, terwijl een lagere, tragere trilling verstorend werkt. Het is een waardevolle les om te beseffen dat je ook hierin een keus hebt. Als je de vraag een beetje anders stelt, verandert de uitwerking onmiddellijk. Vraag jezelf eens:”Ben ik volledig in mijzelf aanwezig?”. Oefen dit een aantal keer per dan en je zult merken dat je door het stellen van de vraag alleen al meer in je lijf bent. Voel het verschil!

Gebruik deze affirmatie

De vraag is trouwens onmiddellijk te vertalen in een krachtige affirmatie: IK BEN volledig in mijzelf aanwezig. Het hardop uitspreken van de affirmatie ‘Ik ben volledig in mijzelf aanwezig’ is een krachtig hulpmiddel om aan jezelf te bevestigen dat het zo is: jij bent in je lijf aanwezig. Een stelling poneren is in dit geval een krachtig signaal aan jezelf, misschien nog sterker dan het stellen van een vraag. Ontdek nu wat voor jou geldt! Wat werkt voor jou het beste: Jezelf de vraag stellen “Ben ik volledig in mijzelf aanwezig?” of de affirmatie “IK BEN volledig in mijzelf aanwezig”hardop uitspreken? Probeer beiden maar uit en voel in je lichaam wat er verandert. Goede graadmeters zijn: het voelen van meer warmte, meer ontspanning, een diepere ademhaling, meer hoop en vertrouwen. Wat geeft jou het meeste effect? Pas het vanaf nu toe in je dagelijkse leven.

 

Wat leveren deze meditatie, de oefening en de affirmatie je op?

Je komt in een opwaartse spiraal. Die gaat als volgt:

Je bent in je lijf aanwezig.

Je hebt meer rust in  jezelf.

Je geeft minder aandacht ‘weg’ aan de buitenwereld.

Je houdt meer energie over.

 

Dit is het eerste blog in een serie van 6. Volgende blogs zijn:

 

2. Wat verlies je als je niet bij jezelf blijft?

3. Hoe luister je naar je lijf?

4. Hoe laad ik mezelf op? Met enegizer!

5. Hoe verlos je jezelf van beperkende banden? 

6. Hoe houd je je hogere vibratie vast?

 

       Fanny

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Keuzehulp

Vind je lastig om de perfecte kristallen skull te vinden? Bekijk dan de keuzehulp en kijk welk kristal bij jou past!

Meer inspiratie

Misschien vind je dit ook interessant

Selfcare bij kerstkramp

Natuurlijk willen we alleen maar licht & liefde tijdens de feestdagen. Maar er komen soms ook schaduwen aan het licht. Hoe deal je daarmee? Selfcare bij kerstkramp.

Lees het blog

Zielslicht activatie

Luister naar de geleide Zielslicht activatie om je zielslicht bewust te verbinden aan je levenscreaties. Ik begeleid je door het proces heen van commands en decrees.

Lees het blog
Zie je potentieel

Geblokkeerde mensen

Stap ik het verenigde veld van licht om je potentieel te ontdekken. Tijdens een Enlightment Event kom je contact met hogere dimensies en ervaar je wat al je kwaliteiten en krachten zijn.

Lees het blog