Hoe luister je naar je lijf?

Werd het je als kind maar met de paplepel ingegoten: luisteren naar je lichaam. Leerde je maar vanaf jongs af aan alle signalen die je lichaam geeft begrijpen. Op tijd. Dat zou je een hoop ellende, ongemak en spijt besparen. Wat je hebt meegekregen is ingrijpen als het te laat is. Verander jij ook pas wanneer de pijn te groot wordt? Bijvoorbeeld door me-time te nemen als je al langer vermoeid bent. Of door je werkdruk te verlagen als de stress te groot wordt. Maar dat is dus allemaal achteraf. Gek toch, dat we pas ingrijpen als het eigenlijk al te laat is? Dit is deel 3 in een serie van 6 blogs met als onderwerp ‘hoe blijf je bij jezelf?’. Hierin krijg je een nieuwe manier van waarnemen aangereikt, met tips, oefeningen, meditaties en krachtige activaties om jouw trillingsfrequentie te verhogen.

Vlinder 006Pik jij de signalen die je lijf geeft op?

Ons lichaam moet bij wijze van spreken eerst in staking gaan voor we maatregelen treffen. Waarnemen wat er plaatsvindt in ons lijf terwijl we met iets bezig zijn is een hele kunst. Want jee, wat gebeurt er veel tegelijkertijd! Er komt zoveel op je af, je ‘moet’ van alles en dan heb ik het nog niet over wat je van binnen voelt. Het is ook veel om tegelijkertijd in de gaten te houden. Maar het kan wel! Ken je dat, dat je door niet naar je lijf te luisteren de verkeerde beslissing neemt? Bijvoorbeeld wanneer je die ene afspraak plant omdat het zo handig combineert, denk je, maar dat je buik onmiddellijk in de kramp schiet? Een duidelijk signaal. Buik zegt: “ja” of “nee”. (meer hierover in het eerste blog in deze serie: Hoe blijf je bij jezelf?). Als je dit signaal mist omdat je niet op je lichaam bent afgestemd, is dat heel jammer. Moet je niet te vaak hebben. Je kunt je tijd en energie wel beter besteden! Want stel je even voor dat je gemiddeld per dag 5 keer zo’n fysieke code rood mist, omdat je er met je aandacht niet bij bent, wat dan?

Vlinder 006Hoofdpijn is code rood

Cliënt S. zou bij haar familie op visite gaan op zondagmorgen. Ze twijfelde al of ze het niet beter kon verschuiven, maar het was al een tijdje geleden. Haar moeder belde waar ze bleef. Ze zou toch nog vakantiefoto’s komen kijken? Een lichte hoofdpijn overviel haar bij het vooruitzicht van een drukke zondag en de autorit van bijna 2 uur. Het liefst wilde ze een offerte afmaken en proberen een begeerde klant binnen te halen. Wat zou ze doen: haar ouders tevreden stellen of werken aan haar eigen bedrijf? Of kon het allebei? 11164810_810288979064429_2232950769715861017_nZe drukte de hoofdpijn weg met de gedachte dat het best te combineren viel. Ze berekende dat ze 3 uur thuis kon werken, vanaf 15.00 en dat ze dan om 13.00 moest vertrekken. Dat had ze helder afgesproken met haar man, maar niet met haar familie. Rees de vraag – je voelt hem aankomen – blijf je lunchen? En natuurlijk had ze ook wel trek, want dat kun je verwachten rond die tijd. Bij gebrek aan trouw blijven aan haar buikgevoel, haar verlangen om te werken en een goed plan, bleef ze eten (“mijn ouders drongen nogal aan en het was ook heel gezellig”). Na de lunch en later vertrek dan gepland, wilde manlief ook nog even wat spullen ophalen bij zijn ouders (“want die wonen om de hoek en ik ga niet apart weer 2 uur rijden. Bovendien zijn we nou toch al later”). Dus ook daar nog even een koffiemomentje (“want je kunt toch ook niet meteen weggaan”). Uiteindelijk was ze compleet afgedraaid om 17.30 thuis, het bekende spitsuur: twee kleine kindjes, eten koken. Denk je dat ze nog aan haar eigen werk ging? Dat heeft ze inderdaad niet gedaan, met alle achterstallige klussen en frustraties als gevolg. Die nacht sliep ze niet lekker, waardoor ze die maandag als een zombie aan de slag ging in haar ‘gewone baan’. En daar moest ze ook presteren in een meeting met projectleden. Het liep allemaal niet lekker…..

Vlinder 006Multitasken met je aandacht

Stel dat ze haar hoofdpijn serieus had genomen? Dan had ze meteen tot de conclusie gekomen dat deze combi niet haalbaar was. Ja, rekentechnisch wel, maar energetisch niet, dat vertelde haar hoofdpijn haar. Ze had het seintje gemist en de negatieve gevolgen stapelen zich op. Heb jij ook wel eens ervaren dat zaken achteraf bijstellen veel lastiger is dan vooraf duidelijk sturing geven? En hoe dat je je energie, je focus, je gemoedsrust en het waarmaken van je eigen doelen in het leven kost? Maar je kunt dus kiezen voor puinruimen of juiste beslissingen nemen. Het is een keuze om gewoon je dagelijkse dingen te doen èn afgestemd te zijn op je lichamelijke vibraties. Je energie volgt namelijk per direct je aandacht. Dus als je je aandacht richt op je lijf, dan ben je daar. Als je denkt aan je werk, ben je daar.

Vlinder 006Oefening ‘Je buik beslist’

Richt je aandacht op je verlangens en behoeften. Ze komen voort uit je onderste chakra’s en je intuïtie in je buik. Vraag jezelf bij alles wat je doet af: “is dit het beste voor mij of wil ik iets anders?”. Laat je buik het antwoord geven. Het makkelijke is dat je buik altijd eenduidig antwoordt, namelijk met een “ja” of “nee”. Je hoofd daarentegen komt met allerlei argumenten, dus die kun je er later (of helemaal niet) bijhalen. Met deze oefening herverdeel je je aandacht direct van ‘naar buiten toe’ naar ‘meer naar binnen’. Twee vliegen in één klap. Want je komt ook nog eens veel sneller tot de kern van de zaak. Moet je ergens een beslissing in nemen? Voel het antwoord in je buik!

Vlinder 006Oefening ‘lijf en leven’

Dit is een oefening die je de hele dag door kunt toepassen terwijl je allerlei andere dingen doet. Dat is juist de bedoeling, je aandacht richten op je lijf en alle andere dingen die je meemaakt. Het is heel simpel: je zegt hardop of in jezelf:”ik ben in mijn hoofd, ik ben in mijn rug, ik ben ik mijn buik, ik ben in mijn benen, ik ben in mijn voeten, ik sta op de aarde”. Doe het maar eens en je merkt dat je de lichaamsdelen die je noemt direct beter voelt. Dat is natuurlijk het doel, want dan pik je per direct die belangrijke seintjes op die ze je geven. Je kunt ook zeggen: Ik houd van mijn hoofd, ik houd van mijn rug, ik houd van mijn buik, ik houd van mijn benen, ik houd van mijn voeten, ik houd van de aarde”. Ik hanteer express de volgorde van boven naar beneden, omdat dit je nog meer verbindt met je gronding.
vakantie ardeche 1 377Terwijl je zo al je lichaamsdelen naloopt, scan je ze. Hoe voelt het er? Voel of ‘zie’ je er licht of donker, warm of koud, vol of leeg, met trilling of beweging, met geluid of kleur. Voel je alles even makkelijk? Is het overal even prettig om te zijn? Ontvang je een seintje waar je naar moet luisteren? Luister dan goed en richt je actie op het hoogst haalbare resultaat.

 

Vlinder 006Wat leveren deze oefeningen je op?

Je komt in een opwaartse spiraal. Die gaat als volgt:

Je blijft bij jezelf (blog 1)
Je verliest niets, je wint focus en verbinding met jezelf (blog 2)
Je pikt seintjes op en je reageert direct.
Je kiest makkelijk en intuïtief het beste voor jezelf.
Je bundelt je energie.
Je manifesteert je verlangens.
Je verhoogt je persoonlijke vibratie.
Je leven wordt lichter en dingen kosten je minder moeite.

Vlinder 006Vibe it up!

Is jouw persoonlijke vibratie al hoog genoeg om geluk, overvloed en succes te creëren? Wil je vooruit in je leven en wil je vanaf nu kiezen voor jezelf? Dan is het enige dat je werkelijk tegenhoud om het hoogst haalbare te manifesteren je eigen vibratie. In dit blog gaf ik je twee oefeningen om je persoonlijke trillingsfrequentie (vibratie) te verhogen, zodat je eindelijk gaat leven vanuit liefde en licht.

Dit was het derde blog in een serie van 6. Andere blogs zijn:

1. Hoe blijf je bij jezelf? Met Lichtkracht meditatie!
2. Wat verlies je als je niet bij jezelf blijft?
3. Hoe luister je naar je lijf?
4. Hoe laad ik mezelf op? Met gratis enegizer!
5. Hoe verlos je jezelf van beperkende banden?
6. Hoe houd je je hogere vibratie vast?

  Fanny

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Keuzehulp

Vind je lastig om de perfecte kristallen skull te vinden? Bekijk dan de keuzehulp en kijk welk kristal bij jou past!

Meer inspiratie

Misschien vind je dit ook interessant

Selfcare bij kerstkramp

Natuurlijk willen we alleen maar licht & liefde tijdens de feestdagen. Maar er komen soms ook schaduwen aan het licht. Hoe deal je daarmee? Selfcare bij kerstkramp.

Lees het blog

Zielslicht activatie

Luister naar de geleide Zielslicht activatie om je zielslicht bewust te verbinden aan je levenscreaties. Ik begeleid je door het proces heen van commands en decrees.

Lees het blog
Zie je potentieel

Geblokkeerde mensen

Stap ik het verenigde veld van licht om je potentieel te ontdekken. Tijdens een Enlightment Event kom je contact met hogere dimensies en ervaar je wat al je kwaliteiten en krachten zijn.

Lees het blog