Ik hoor een diepe zucht. Als ik naar mijn cliënt kijk, zie ik hoe ze zich met gefronste wenkbrauwen probeert te ontspannen. Ze staat in het midden van mijn praktijkruimte, met gebogen hoofd en ze doet heel erg haar best om spanning los te laten. Ik vraag haar contact te maken met de zon onder haar voeten, dat symbool staat voor haar Hogere Zelf. Het kost heel veel moeite: er verschijnt een flauw zonnetje maar verder blijft haar hoofd rondtollen van de gedachten.
Ze is moe. Haar lijf is moe en ze heeft pijn in haar rug. Het liefst wil ze gaan zitten om uit te rusten, maar ze is bij mij om te onderzoeken waarom ze zoveel piekert. En dat doen we nou eenmaal staand. Niet om haar te plagen, maar als je staat voel je je lichaam veel beter dan dat je zit en daar gaat het nou juist om. Het lichaam geeft van alles aan: pijn, ongemak en moeheid en ze baalt ervan. Maar het is wel waardevolle informatie, als je erbij stilstaat. En dat doen we dus: erbij stilstaan. En we pakken de oorzaak aan.

Ben jij licht of zwaar?

Het heeft alles te maken met de frequentie waarop je energie zit. Is je trillingsfrequentie hoog, dan ervaar je moeiteloosheid geluk, vertrouwen en gaat alles vanzelf. In die zijnstoestand voel je je helemaal verbonden met je lijf en met waar je mee bezig bent. Een heerlijke flow is het gevolg. Als er iets niet meer goed voelt, pas je het onmiddellijk aan en je raakt niet verstoord in wat je doet. Je voelt je licht.
Is je trillingsfrequentie laag, ervaar je het tegenovergestelde: Je twijfelt aan alles, je voelt je onzeker, ongemakkelijk, geremd en je hebt weinig contact met je lichaam. Of je voelt juist ongemak en pijn in je lijf. Je krijgt lastig dingen gedaan en je hebt niet het gevoel dat je de leiding hebt in wat er gebeurd. Je voelt je zwaar.

Vlinder 006

Opladen zonder moeite

Herken je je erin? Ik denk dat we allemaal wel eens op die hoge toppen staan of ons in diepe dalen bevinden, maar dat we allemaal streven naar moeiteloos gelukkig zijn en genieten.
Hoe krijg je dat? Wat moet je doen om je fit en vitaal te voelen? Hoe zet je je hoofd stil en geniet je van de alledaagse dingen? Kost dat jou soms nog moeite? Wist je dat juist dat ‘moeite doen’ helemaal niet nodig is?

Want ons hele universum doordrongen is van energie, jijzelf ook! De ruimte om je heen, je lichaam, je gevoelens en gedachten bestaan allemaal uit energie met een eigen patroon. Die energie vanuit de aarde en de kosmos stroomt gewoon door je heen en ververst je fysieke, emotionele en mentale energie. Om jezelf op te laden, hoef je dus eigenlijk niets te doen, het gaat vanzelf. Het enige wat daarbij nodig is, is dat je volledig met je aandacht aanwezig bent om de energie te ankeren in je lijf.

Houd je energie voor jezelf

In een vorig blog heb ik je al verteld hoe je steeds opnieuw contact maakt met je lichaam. Net zolang tot je er van nature in aanwezig bent, licht en vol kracht. Daarmee ervaar je bewust hoe je lijf eraan toe is en je laadt jezelf nog verder op. Een ander belangrijk punt is dat je je energie voor jezelf houdt en niet weggeeft omdat je denkt dat een ander het harder nodig heeft dan jij.

Vaak ben je je er niet van bewust dat je anderen ‘helpt’ door je energie weg te geven of ballast over te nemen, maar het gebeurt wel. Heb je bijvoorbeeld moeite om je grenzen aan te geven? Ben je bang om confrontaties aan te gaan? Ben je meer gericht of anderen het goed hebben dan jijzelf? Dan is de kans groot dat je weinig persoonlijke ruimte voor jezelf opeist en dus ook dat je je energie weggeeft. Hoe zou het zijn als je dat niet meer automatisch doet? Lijkt het je niet heerlijk om een licht energieveld te hebben, helemaal voor jezelf?

Dit is het vierde blog in een serie van 6. Volgende blogs zijn:

 

1. Hoe blijf je bij jezelf?

2. Wat verlies je als je niet bij jezelf blijft?

3. Hoe luister je naar je lijf?

4. Hoe laad ik mezelf op? Met enegizer!

5. Hoe verlos je jezelf van beperkende banden?

 

 

 

Spread the love!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook