Heb je ooit voor een uitdaging gestaan waarvan je wist… als ik deze stap zet verandert alles?vlinder 002

En er dan tegenop zien, maar toch de moed bij elkaar schrapen omdat je weet dat het uiteindelijk veeeeel beter wordt?

 

Ik wel – regelmatig zelfs- en hier deel ik met je hoe mijn financiële vrije val veranderde in een financiële vrije vlucht.

Ik voel me rijker dan ooit! Dit jaar heb ik mijzelf voor een leuke challenge gesteld: Hoe kan ik zo vaak mogelijk op vakantie voor zo min mogelijk geld?
Ik was er inmiddels achter gekomen wat heel veel mensen al wisten: vakantieveilingen is ècht spotgoedkoop! Dat hielp…

Ik ben tussen januari en oktober 3x een midweek- en 4x een weekend weg geweest. Op een gegeven moment gingen we zelfs eens per maand weg! Ik kon de vuile was bij wijze van spreken na het wassen direct weer inpakken en opscheppen dat ik alweer klaar was om weg te gaan! Glamping: I love it!

glamping I love it

 

Eerst vroegen mensen om mij heen “Ben jij er wel, die en die schoolvakantie?” Maar zo rond juni veranderde dat in “waar doe je het van?”. Nou, van mijn vakantiebudget dus. Budget reizen, glamping… het waren geen luxe vakantieparken waar we zaten, maar jee: wat heb ik genoten van die uitstapjes.
Mijn challenge sofar? Ik voel me superrijk omdat ik zo vaak weg ga en heerlijke momenten beleef met mijn gezin en vrienden die meegaan. Er is overvloed….

Hoe kwam ik hierbij?

 

Nou, dit hele verhaal heeft een voorgeschiedenis. Je mag het gerust een soap noemen, dat doe ik zelf ook, hahaha. Tussen drie en vijf jaar geleden veranderde er veel in mijn leven:

 

hartje los Ik kreeg mijn derde kind, de prachtige Finn.

 

hartje los Ik wilde me verder ontwikkelen en trainingen geven in persoonlijke- spirituele groei.

Dus het was bye bye praktijk voor natuurgeneeskunde en hello Lichtkracht Academie. Begrijp me goed, ik heb genoten van een volle praktijk met bijzondere cliënten, maar na 10 jaar wilde ik meer.

 

hartje los Ik deed een pittige opleiding. Ik heb daarin mezelf opnieuw uitgevonden en ben door schitterende, transformerende fasen gegaan (thanks, Hanneke & Cornelia).

 

hartje los Mijn man werkte niet meer met plezier in het bedrijf van mijn vader. Uiteindelijk waren de verhoudingen zo scheef gegroeid en was er zoveel wederzijds onbegrip en pijn, dat de situatie onhoudbaar werd. Let wel: ook ik werkte zijdelings mee als coach en trainer, dus het drama (Ik zat mega in een loyaliteitsconflict tussen echtgenoot en vader) was compleet. Ik ben met veel ‘au’ op zoek gegaan naar een uitweg.

Schrijf je in voor de Ontdek je Lichtkrachtdag op 25 januari 2015Heb jij ook een uitweg nodig?

Wil jij NU een aspect van je leven verbeteren, transformeren zelfs?

hartje los Dear darling: vertrouw alsjeblieft op je gevoel. Je weet diep van binnen echt wat nodig is! Ga ervoor!

Als je het niet doet, zal de prijs die je moet betalen te hoog zijn. Je verdient het om gezond, gelukkig en stralend te zijn, dus laat niemand je wijs maken dat jezelf opofferen nodig is.

Er is altijd een andere weg en jij zult die vinden! Doe alles wat nodig is om je Lichtkracht te behouden en laat je helpen door diegenen die de weg naar stevig in je kracht staan al hebben bewandeld.

 

Denk je dat het allemaal wel meevalt? Dat kan natuurlijk ook. Lees dit blog om je te helpen een onderscheid te maken tussen ‘het valt wel mee’ en ‘je moet echt een stap gaan zetten!’  Doe de Lichtkracht check!

 

Wat het kostte

Die uitweg heb ik met succes gevonden en goddank waren mijn husband en ik daarin een heel goed team. We lieten ons niet afschrikken door dingen als aandelen en loonstrookjes (details!). We beëindigden onze contracten en we bezegelden onze nieuwe vrijheid door het maken van keuzes waar we ècht gelukkig van werden.
Het gevolg was een financiële vrije val.

En toch…..het geld kon me niets schelen, want ik voelde me zo rijk, zo vol vertrouwen, zo zeker van mezelf. Ik was zo trots omdat ik mezelf had bevrijd van ketenen die me gevangen hielden. Het was heerlijk!
Ik voelde me hierna vrij en vol energie om mijn opleiding af te maken en mijn Lichtkracht Academie te starten (die nu volop in bedrijf is, yahoo!). Mijn husband vond een nieuwe baan waarin hij al zijn talenten kwijtkan. We likten onze wonden over een droom die niet was uitgekomen, en we richtten ons op de toekomst.
Aan passie en power hadden we geen gebrek. Het ontbrak ons werkelijk aan niets…..ook al hadden we onze aanzienlijke financiële beloning teruggegeven en was ik volledig ZZP-er. Het gevoel van trouw zijn aan onszelf was –en is- onbetaalbaar.

 

De winst

Het heeft me zoveel opgeleverd! Ik heb altijd al een gevoel van overvloed en vertrouwen gehad, maar sinds deze ervaring weet ik precies waar rijkdom te vinden is: in het versterken van mijn Lichtkracht, zodat ik stevig geaard ben en tegelijkertijd een verruimd bewustzijn & inzicht heb.

Ik heb aan deze ervaringen heel wat lessen geleerd ervan heb geleerd. Ken jij ze ook uit ervaring? Deze kwaliteiten zijn zó waardevol om nooit meer zo diep in welke situatie dan ook vast te zitten.

Of werkelijk: om voortaan volledig vrij in je eigen kracht te staan! Lessons learned:

Lichtkracht stemt je af op een stevige gronding en een hoger bewustzijn.Welke persoonlijke kracht ik heb. Moed is er één van.

Lichtkracht stemt je af op een stevige gronding en een hoger bewustzijn.Dat ik altijd vrij ben om (opnieuw) te kiezen.

Lichtkracht stemt je af op een stevige gronding en een hoger bewustzijn. Hoe ik trouw blijf aan mezelf.

Lichtkracht stemt je af op een stevige gronding en een hoger bewustzijn. Hoe ik mij afstem op mijn hart en Hogere Bewustzijn.

Lichtkracht stemt je af op een stevige gronding en een hoger bewustzijn. Hoe ik nieuwe kansen en mogelijkheden creëer.

 

Mijn lichtkracht is er enorm door gegroeid. Ik stap niet meer in mijn oude valkuilen. Problemen zie ik al van kilometers ver verschijnen, waardoor ik goed kan anticiperen. Ik twijfel niet meer over de weg die bij mij past. Ik voel me rijker dan ooit en creëer voor mezelf en mijn geliefden een verrukkelijk, vervuld leven.

 

Wil jij ook je Lichtkracht versterken?

Doe dan mee aan de Ontdek je Lichtkracht dag op 25 januari 2015:

 

Schrijf je in voor de Ontdek je Lichtkrachtdag op 25 januari 2015 Schrijf je nu in!

Ik weet precies hoe je dat voor elkaar krijgt. Been there, done that! En die challenge die ik mezelf heb gesteld? Die is om mijn gevoel van rijkdom en geluk te vieren, misschien wel 10 keer dit jaar! Want weet je? Financieel gezien is het niet meer nodig om een streng vakantiebudget te hanteren.

De Lichtkracht Academie bloeit en geeft mij alle financiële vleugels die ik nodig heb. Om weer te investeren bijvoorbeeld…..maar dat is een weer een ander verhaal *grinnik*.

Heb jij ook zo’n fase van nieuwe keuzes maken en diepgaand veranderen meegemaakt en wil je jouw verhaal ervaringen delen? Geef dan een reactie hieronder. Je inspireert er vast andere vrouwen mee die op de drempel staan….

 

Ik ben happy en volgende week? Dan ga ik weer met vakantie!

Ik wens je een heerlijke herfstvakantie!

 

hartje los

&  liefs,

Fanny

 

fannyroosjes

 

 

 

 

Spread the love!

8 Replies to “Hoe ik rijk werd van mijn financiële aderlating”

 1. Esther schreef:

  He lieve Fanny, Wat een prachtig blog!

  Inspirerend om te lezen hoe juist het loslaten van financiële zekerheid je vervulling heeft gebracht.
  Een rijkdom die veel groter is dan alleen geld, maar vervullend op alle vlakken!

  Prachtig voorbeeld van creatiekracht.

  En je challenge is bovendien een hele leuke tip: op goedkope manieren op vakantie gaan.
  Die onthoud ik! Ik laat het je weten als ik je tip uitvoer 😉

  Een verrukkelijke en vervullend leven creëren! Wordt vervolgd…!

  Liefs Esther

  • Dankje Esther!

   En weet je wat nu het leuke is?
   Na al deze versterkende keuzes – en een ideale vakantie- ga ik weer met zoveel energie en ideeën verder! Heerlijk….

   Wellicht is het een leuk idee om eens een weekend met alle ondernemende vrouwen die we kennen weg te gaan? Dan kun je èn lekker doorwerken (want kindvrij) en volop geïnspireerd worden door de andere vrouwen die met hun werkthema aanwezig zijn…..

   Inderdaad: wordt vervolgd! Je verdiend het om eens lekker op te laden, darling, dus…..snel boeken! x

 2. Helen schreef:

  Lieve Fanny,

  Wat mooi geschreven en hoe herkenbaar…. voor een deel dan. 😉
  Ook ik heb een paar jaar geleden alles losgelaten en over een andere boeg gegooid omdat ik voelde dat het niet meer klopte….Ben er nog niet hoor…. Maar…. jij bent voor mij echt een prachtig voorbeeld.
  thanks voor je openhartigheid en je inspiratie.

  xxxx

  • Geweldig Helen!

   Verhalen helpen, hè? Het sterkt je enorm in het wagen van de sprong, het zetten van de volgende stap. Zo knap wat je hebt gedaan! En ik blijf graag op de achtergrond voor je aanwezig….liefs en veel succes! x

 3. Kim schreef:

  Lieve Fanny,

  Je bent een inspiratie wat betreft loslaten en stappen zetten. Dit stukje bewijst dat maar al te goed! Ik laat het op me inwerken als hulp onderweg naar mijn grote stap. <3

  • Lieve Kim,
   Ik verheug me op jouw grote stap!
   Ik zal je met alle liefde en zachte kracht voorzien van een maandelijkse dosis inspiratie 🙂
   Fijn dat mijn verhaal je daarbij helpt.

   En ja, ‘loslaten’ is een hele kunst. Als je stappen er veerkrachtiger van worden en je pad steeds makkelijker begaanbaar wordt, weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt! x

 4. Lieve Kat,

  Wat fijn dat mijn weg voor jou tot een voorbeeld is! Ik merk hoezeer het verhaal van de ene vrouw de andere vrouw helpt om vanuit haar kracht – haar Lichtkracht- te leven. Ik koester mijn kring van inspirerende vrouwen! Natuurlijk hoop ik dat ik velen kan ‘aansteken’ en dat zij niet de lange weg hoeven te gaan die ik ben gegaan. Ik lever graag short cuts aan!

  Ik ben blij dat wat ik doe voor jou van betekenis is en weet je…..dat is omgekeerd ook zo, schrijfster van een geweldig boek!
  Nu je dus begint over ‘voorbeeldvrouw zijn’, tip ik iedereen hier graag op jouw boek, darling!

  Uit de put, naar de top! Hoe ik mijn depressie overwon
  Katy Castañon- Reglero
  ISBN 978-90-76407-28-9
  http://www.tattwa.nl/a-8658297/spirituele-boeken/uit-de-put-naar-de-top-katy-castanon-reglero/

  Bedankt voor je warme respons Katy!

  Liefs, Fanny

 5. Katy schreef:

  Lieve Fanny,

  Wat leest je blog makkelijk weg! En dat terwijl het niet niets is, wat je allemaal schrijft. Zo trouw zijn aan je zelf en dat durven delen met anderen is bewonderenswaardig. Maar dat ben jij, een heel bijzondere vrouw waar andere vrouwen een voorbeeld aan kunnen nemen en het mooiste: velen doen dat al en ik in ben er zeker één van!

  Liefs,

  Katy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook