Toen ik mijn eerste boeken over spiritualiteit las, in de jaren 90 van de vorige eeuw, was de term ‘Lichtwerker’ nog niet zo bekend als nu. Het was de tijd van de new age en langzamerhand vonden steeds meer mensen hun spirituele spark. Maar in mijn omgeving, mijn familie, was er nog niemand met wie ik -12 jaar- vrijuit kon spreken over het Licht, intuïtie of hoe je ziel haar lessen leert. Geloven in reïncarnatie was nog best een hele stap toen.

Ik wist dat ik hier op aarde was om mijn licht te brengen, al had ik geen idee hoe

Ik was ook nog te jong om dat gevoel vorm te geven, maar ik wachtte op de dag dat ‘het zou beginnen’. In de tussentijd las ik bibliotheken vol en heb ik leermeesteressen gehad. Toen ik ouder was (dan puber -:)) heb ik verschillende studies gedaan. Ondertussen worstelde ik met alle uitdagingen die het leven me bood, in de wetenschap dat ik mijn gezin van herkomst toch ècht zelf had uitgezocht. ‘Het grote leren’ was al bezig! Ik was jong, maar ik wist dat ‘lichtwerken’ begint bij dat wat het dichtst bij je staat: zorgen voor je eigen gezondheid, harmonie in je relaties en het gebruiken van je talenten.

Al studerende leerde ik de belangrijkste les in mijn leven: ik hoef het leed van de wereld niet te helen. En heel specifiek voor mij: Ik hoef niemand op mijn schouders mee te dragen. Ik heb zo lang met mijn ouders op mijn rug rondgesjouwd, dat kon wel wat lichter! Dat zou voor iedereen beter zijn. Dus als Lichtwerker van vandaag doe ik wat ik kan en wat mijn ’taak’ is: mezelf helen. Alle pijn die voelt als donkere, lege, koude, zware plekken in mijn lijf of als scheuren in mijn hart, transformeer ik één voor één van ‘au’ naar ‘wow’. Het ‘wow’ ontstaat wanneer de levensles achter de pijn duidelijk wordt en ik er de schoonheid van zie.

Ik weet nu dat als ik mezelf heel, ik de aarde heel omdat mijn energie lichter wordt.

Jij, ik, de aarde en nog veel meer dimensies: we zijn allemaal verbonden en elk stukje ‘donker’ dat je opruimt, komt alles en iedereen ten goede. Ik ben zoveel lichter dan ik was op mijn 16e, op mijn 28e, en op mijn 39e. Ik voel me ook zoveel meer gesteund, ik ben meer mezelf en ik ben gelukkiger. Ik ga verder op dit pad. En als ik nu om me heen kijk, ben ik omringd door mensen die ook hun licht op aarde willen brengen. Ik ben niet meer ‘alleen’, we zijn samen. En we willen allemaal geven waar we zelf zo vol van zijn. Waar we van overstromen…

Manou met haar hart-kracht consulten
Ingrid met haar kanteltheater
Heidi met haar yogahuis
Judith met haar readings&healings
Ik met mijn Lichtkrachtlessen
Emmy met haar kunst
Yoeke met haar rituelen op maat

Allemaal prachtige vrouwen die doen waar ze van oplichten, waar ze goed in zijn zonder er moeite voor te doen. Ze delen hun lichtstaaltjes met liefde. Ze hebben hun weg afgelegd en hun licht niet allen bewaard, maar ook sterker gemaakt. Ze hebben antwoorden, tactieken en verlichting bij problemen gevonden. Ze zijn uniek en krachtig in wat ze doen. Ze zullen zichzelf waarschijnlijk niet eens Lichtwerker noemen (dat doe ik, want ik ken ze). Ze hebben hun eigen stijl en dat is voluit hun ding te doen. Ze doen het met passie, met een gulle lach, een snedige opmerking hier en daar, dat is hun stijl.

Ben jij ook een Lichtwerker-eigen-stijl?

Als je je eigen weg vind en je weg lichter maakt, dan is dat zo! In deze tijd wordt van ons gevraagd dat we zelf het licht zijn. We hoeven niemand te kopiëren, we hoeven niet elke vrijdagavond te mediteren voor wereldvrede, we hoeven ons niet meer aan te passen aan oude patronen van ‘hoe het hoort’.

We hoeven alleen ons eigen lichtje maar aan te steken. Ik sta aan. Jij?

hartje Fanny

 

Spread the love!

5 Replies to “Hoe ik Lichtwerk”

 1. Marise schreef:

  Mooi! Dankjewel!

 2. Heidi schreef:

  He fan,

  Wat een ‘eer’ om genoemd te worden in wederom weer een fantastische Blog van jou… So proud of you. Heel veel knufs en liefde.
  Heidi

 3. Baukje schreef:

  Dank! Wat heerlijk om weer even te lezen. Een fijne reminder, kon ik goed gebruiken vandaag. En ja, mijn weg zeker! x Bauk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook