Genieten van je eigen energie, zonder last te hebben van die van anderen: zo fijn om dat onder de knie te hebben! Maar niet alleen andere mensen hebben effect op je energie en hoe je je voelt. De ‘velden’ op je werk, van een project, van collega’s hebben dat ook. Onbewust neem je energie ervan in je op en als je niet oppast, trekt het je naar beneden. Tenzij je bewust bent van wat er in de energie gebeurt, want dan kun je ervoor zorgen dat het je niet naar beneden trekt.

Ik heb deze week een prachtig gesprek gehad met een cliënt die baalde van een organisatieverandering. Hij werkt mee aan een landelijk project als aanjager. We hebben er allemaal van gehoord: het gaat om een grote, landelijke organisatie die ineens een andere koers moet varen. Een olietanker heb je ook niet zomaar gekeerd en dat geldt ook voor deze kolos van een bedrijf.

Maar het moet en er zijn mensen die mogelijkheden zien. Mijn cliënt ook. Als hij in zijn kracht staat, ziet hij mogelijkheden en oplossingen voor elk probleem wat zich aandient. Hij bewijst keer op keer dat het kan. Hij is niet te stuiten, geniet van zijn werk, is trots op het resutaat.

En dan in één keer is het mis.Hij raakt gevangen in weerstand van afdelingen, geïrriteerd door vermijdingsgedrag van managers. Hij klaagt over vermoeidheid, de fut en de zin is eruit. De eens zo energieke ‘change-agent’ ervaart alles nu als een zware last. Eén vraag bracht hem een waardevol inzicht.

Welke vraag deed alles op z’n plek vallen?

Je raadt het misschien wel. Eén vraag kan een wereld van verschil maken. Gelukkig hadden we samen al een heel traject afgelegd, dus hij wist al heel veel over energieverstrengeling. Het kan gebeuren dat je even je eigen licht verliest, dat je niet op volle kracht schijnt. Dat zijn momenten waarop andere mensen en met name hun overtuigingen of oordelen het meeste invloed op je hebben.
Net alsof er een barst komt in je pantser van onaantastbaar licht. Een scheur in je aura waardoor andere energie, lagere energie binnenkomt. Je neemt op die manier ideeën, angsten en overtuigingen van anderen over die helemaal niet van jou zijn! De kunst is om dit ‘overnemen van lagere energie’ te herkennen.

Ik vroeg mijn cliënt dus:”Dit gevoel van moeheid, van verslagenheid, van balen over hoe het gaat op het werk, is dat jouw energie of die van het totale veld van de reorganisatie?”

Het kwartje viel. Hij had onbewust zijn eigen licht niet bewaakt en via de kieren in zijn pantser kwamen de lagere emoties binnensijpelen. Er was direct herkenning en daardoor ook meteen een omslag.
Mijn cliënt koppelde de lagere energie los en ging weer voluit in z’n eigen licht en hogere energie staan. Daardoor gleed alle zwaarte, alles wat hem naar beneden trok van hem af. Hij besefte:”dit is niet van mij, dus ik hoef het ook niet met me mee te torsen”. Het is heel logisch dat je geraakt wordt door de energie waar je dagelijks in zit. Waar je mee omgaat, daar raak je mee besmet.

Laat jij je ook omlaag trekken?

De les voor jou is om eens na te voelen of jij ook onbewust energie van een ander of van een ander veld met je mee torst. Dat hoeft niet langer, want jij mag in je eigen prachtige lichtfrequentie zijn!
Heb je moeite om het onderscheid te maken tussen in je eigen licht zijn of anderen dragen?
Weet je niet precies hoe het voelt om een grens neer te zettentussen jouw energie en die van een ander?

Veel mensen die op een spiritueel ontwikkelingspad zijn, hebben hier last van. Het waarnemen of voelen van energie is vaak niet het probleem, het je niet laten overnemen of opslokken is wat lastig is. Het voelen wat je zelf wilt.

 

Waarom is het zo belangrijk om je eigen ruimte te hebben?

Hoe het voelt het om in je eigen licht en ruimte te zijn

Je bent aanwezig met al je aandacht en je denkt aan niets anders, dan aan jezelf.
Je maakt contact met je lichaam en alles wat daarin aanwezig is.
Je opent je hart.
Je bent bereid te kijken en ook werkelijk te zien wat er in je speelt:
je sluit je ogen niet voor onaangename gevoelens.
Je hebt een liefdevolle, koesterende, accepterende, nieuwsgierige grondhouding.
Je wilt innerlijk weten en inzichten opdoen, verbanden zien,
je plek in het geheel snappen, zonder meteen iets te willen oplossen.
Je geeft jezelf onvoorwaardelijke steun, begrip en aanvaarding.
Je ervaart je eigen waarde en kracht.
Je laat je innerlijke wijsheid en intuïtie spreken.
Je wacht geduldig af tot de sluiers van het niet weten worden opgelicht.
Je haast of forceert niets.
Je geeft jezelf de ruimte om te onderzoeken, te proberen,‘fouten’ te maken
en steeds anders te kiezen als je dat beter lijkt.

Als je meer wilt leren over het hanteren van energetische grenzen en hoe jouw intuïtie je hierin helpt, is er mijn coaching of de online-training.

Want wie weet welke energie bij hem/ haar hoort, kan krachtige keuzes maken en z’n lichtkracht laten groeien.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook