Het was in mijn eerste jaar van de pleiding natuurgeneeskunde dat ik me er diep van bewust werd hoe uitdagend het kan zijn om je eigen spirituele pad te lopen. Natuurlijk verschijnen er bij elke stap mensen die hje spiegelen, die hun weerstand aan je laten merken en die je op andere gedachten proberen te brengen. Bij mij vroeg de moeder van een vriendin aan me of ik met ‘alternatieve therapie’ wel een boterham kon verdienen. In mijn jeugdige enthousiasme en omdat ik een beetje provoceren ook wel leuk vind, antwoordde ik haar dat ik van plan was een dik belegde boterham te verdienen. De studie van vijf jaar moest er wel op de één of andere manier uitkomen hè. Ik was serieus en gedreven.

Maar toen ik dus aan mijn propedeuse natuurgeneeskunde/ homeopathie begon, was er een klasgenoot die iets had meegemaakt dat voor haar heel kwetsend was. In het dorp waar ze woonde, ging het verhaal de ronde dat zij aan deze studie begonnen was en daarmee zou ze toch zeker wel een heks worden, als ze het niet al was. Op een morgen liep ze naar haar auto om naar het werk te gaan, alwaar ze een bezemsteel op haar voorruit ontdekte, met het bericht dat dat vast sneller zou gaan dan gewoon de auto nemen, zoals normale mensen deden.

Je eigen pad volgen, ondanks oordelen van anderen

 

Ik moet zeggen dat ik blij zou zijn geweest met zo’n gave bezem, ik had hem eerst zelf moeten kopen. Maar deze bezem was natuurlijk niet gegeven vanuit vriendelijkheid, laten we wel wezen. Ze was er enorm van ontdaan en halverwege jaar twee stopte ze. Het gevoel van onveiligheid en anders zijn dan de anderen, was te sterk aanwezig. Destijds woonde ik ook in een klein dorp waarvan werd gezegd dat het vijf jaar achterliep. En toegegeven, ik kreeg weleens vreemde blikken. Maar dat kan ook geweest zijn om hoe ik me kleedde. Hoe dan ook: ik ging er cursussen geven voor het cursusproject, wat op veel plekken een succes is: tegen lage kosten kunnen mensen snuffelen aan een bepaald onderwerp. Dus gaf ik workshops over bloesemremedies, lezingen over iriscopie en gezonde leefwijzen. Vooral dat natuurlijke sprak deze boerengemeenschap aan en mijn praktijk groeide en bloeide.

Meningen zijn er altijd

Ik ben op die manier dus geen weerstand tegengekomen, maar ik begrijp heel goed hoe je voor je gevoel moet strijden om te kunnen doen wat je hart je ingeeft. Ik denk wel dat dit voor iedereen geldt en niet alleen voor mensen die een praktijk willen starten of spirituele cursussen willen geven. Manlief kreeg destijds ook van alles te horen en hij ging gewoon Management, Economie en Recht studeren. Bedoel maar: mensen en meningen. De kunst is om te begrijpen dat deze mensen de het je lastiger maken, juist degenen zijn die je uitnodigien om dieper in je eigen Lichtkracht te gaan staan.

De Lichtkracht Academieop de internationale mineralenbeurs.

Mijn ervaringen als standhouder

Dit weekend bijvoorbeeld, was ik op de internationale mineralenbeurs in Rijswijk. Ik heb daar twee keer per jaar een stand en neem dan mijn skull clan mee en mijn drakenroedel. Op de eerste dag was mijn oudste dochter Faye Lynn mee en ze zei: Je moet hier ook wel een dikke huid hebben! Mensen doen echt van alles om te laten merken dat ze skulls niets vinden. Ze trekken gezichten, lopen met een grote boog om je stand heen of zeggen hard genoeg dat wij het kunnen horen hoe lelijk of eng ze kristallen schedels vinden.

Ik schreef er iets over op FB en Amanda Ellis schreef dit in de comments: ‘Fayres can be a baptism of fire and can go so many ways I’ve had your experience with colour sprays many times too – onward and upward and well done for doing it‘.
Toen ik haar Metatrontraining deed, had ze ongeveer 1000 volgers op YouTube. Nu zijn dat er 56.3K. In het begin kreeg ze veel kritiek over de duur van haar YouTubevideo’s (most of them are well beyong the hour), nu wordt ze erom gewaardeerd. Just sayin’. Doe je eigen ding. Je krijgt meer supporters/ cliënten/ gelijkgestemden om je heen als je jezelf laat zien en deelt wat je te delen hebt. Onward and upward it is!

 

De Lichtkracht Academieop de internationale mineralenbeurs.

 

Het is dus niet zo dat het alleen maar een hallelujah-verhaal is op de beurs. Of eigenlijk wel, want ik merkte dat ik inmiddels een licht huid heb gekregen. Niet dik, maar licht. De weerstand, de mening of het oordeel vloeit door me heen als ik in mijn eigen Lichtkracht blijf. Het hecht niet en het blijft niet hangen. Kristallen schedels zijn ook niet de gangbare lichtwerkinstrumenten die iedereen wil gebruiken voor bewustwording, dat snap ik. Het hoeft ook niet. Ik sta daar voor de mensen die op de drempel staan, voor de mensen die heel diep willen ervaren dat ze hoeder willen zijn en voor de mensen die een perfect passende skull voor zichzelf willen vinden.

Voor mij is het eerste natuur om het potentieel van die mensen te zien, de energie van de skull  te lezen en een prachtige match te maken. Alles wat ik heb geleerd, komt hierin samen. Ik sta op de beurs als lichtwerker en het is een zegen om getuige te zijn van wat er open gaat tussen de kristallen schedels en de mensen die ze wel in hun hart sluiten. (lees meer over ‘mijn’ skulls)

 

De Lichtkracht Academieop de internationale mineralenbeurs.

 

De weerstand van anderen maakt dus iets in mij vrij. Ik voelde ook hoe mijn liefde voor de skulls weer verder groeide. Ik had de draken en de schedels meegenomen die mee wilden en ze in twee ruime spiralen neergezet. Thuis heb ik daar de ruimte niet voor (ik heb een ander huis nodig, lol). Hoe ze zo bij elkaar stonden te shinen…mijn hart gloeide van mijn skullliefde.

 

De Lichtkracht Academieop de internationale mineralenbeurs.

 

En dan de prachtige hartsontmoetingen, die blijven voor altijd bij me! De uitwisselingen waarbij er zoveel gezegd wordt, maar niet in woorden. Zoveel gedeeld, begrepen, gezien. Je eerste draak kopen, of een Star Being! Dat is echt een belangrijk moment. Wonderschoon, dank je wel als je er was en je verhaal met mij deelde.

Wat ik hoop en wens voor je, is dat je in vertrouwen blijft over jouw missie hier op aarde en dat je blijft creëren & manifesteren wat voor jou bedoeld is. Relativeer de tegenwerking, het is niets meer dan een spiegel om je uit te nodigen naar binnen te kijken en de schoonheid van je eigen Lichtkracht te zien. Je weet wel, de Lichtkracht die alleen jij op jouw unieke manier hier op aarde kunt brengen. Doe dat ‘gewoon’ ❤

Liefs,

Fanny

Spread the love!

2 Replies to “Deel het licht dat je te delen hebt”

  1. Mariëlle schreef:

    Dank je wel Fanny dat je op mijn pad bent gekomen. Was een hele fijne en bijzondere ontmoeting. Ik ben zo blij met mijn eerste starbeing. Is zoals je schrijft kan het niet met woorden uitleggen, dat maakt het ook zo mooi spreken zonder woorden vanuit je hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook