De 3 redenen waarom je met ‘goede voornemens’ alleen je doelen niet behaalt. Wat werkt wel?

1 januari 2014 Blogs
Lichtkracht stemt je af op een stevige gronding en een hoger bewustzijn.

vlinder 003Hoe is de jaarwisseling voor jou geweest? Ik hoop vreugdevol.

Inmiddels regent het goede voornemens om mij heen, waarbij me opvalt dat deze vooral zijn ingesteld door ‘het hoofd’ en niet vanuit verbinding met het lichaam.

Er zijn drie redenen waarom je je goede voornemens niet succesvol volbrengt:

 

Reden 1: je houdt je niet aan het afstemmingsprincipe:

Wanneer je hoofd bedenkt wat er anders moet, ga je voorbij aan je werkelijke behoeften! Je hoofd heeft namelijk allerlei overtuigingen over hoe het moet, terwijl je lijf je juist precies laat voelen wat je nu nodig hebt. Wanneer je goed kunt luisteren naar je lichaam, weet je wèl wat je echt nodig hebt. Verandering begint dan waar het werkelijk nodig is: bij de basis en niet ergens halverwege je ontwikkelingsweg.

Reden 2: Je houdt je niet aan het ruilprincipe:

Jezelf iets ‘onthouden’, werkt alleen als je je werkelijke behoefte, die eronder ligt, volledig voedt. Een bekend voorbeeld is het stoppen met snoepen. Zoete voeding geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid, omdat het emoties van onvrede dempt. Maar als je ontdekt hoe je jezelf koestert, hoe je zingeving toevoegt aan je leven, als je ervaart hoe waardevol je bent, dan hoef je jezelf niet meer te ‘vullen’ omdat je jezelf op een dieper niveau voedt.

Reden 3:  je leeft niet volgens het overvloedprincipe:

Is het jou ook opgevallen dat ‘goede voornemens’ zich meestal richten op wat er nog niet goed genoeg is aan jezelf? Ze zijn niet gericht op het creëren van overvloed, maar op het minderen van ‘slechte gewoonten’, zoals minder snoepen, minder roken, minder stressen.

Werkelijke behoeften zijn altijd gericht op het creëren van overvloed, zoals het hebben van veel energie, op voluit gelukkig zijn, op helemaal gezond zijn, enzovoort.

Wat werkt wel?

In verbinding zijn met je eigen Lichtkracht maakt werkelijk het verschil!

Het zorgt voor afstemming op je lijf, je intuïtie, je hart èn je hoofd. Wanneer je volledig op al deze delen van jezelf bent afgestemd, kun je goede keuzes maken t.a.v. de belangrijkste gebieden in je leven:

–          Je zelfzorg en je persoonlijke ontwikkeling.

–          je (liefdes)relaties.

–          Je gezins- en familiedynamiek.

–          Je werk of onderneming.

4 tips:

1. Stel jezelf grote doelen. Ik weet dat je overal te horen krijgt: “neem kleine stapjes”, maar als je klein droomt, krijg je ook geen grote respons van het universum. Als je je verbindt met overvloed, zijn er geen beperkingen.

2. Vervang je ‘kleine geluksmomentje’, (je instant bevrediging), door een hoger doel, waarbij je je diepste verlangens voedt.

3. Creëer kansen en mogelijkheden in alle omstandigheden. Wat ‘lood’ lijkt kan ‘goud’ worden door wat jij ermee doet!

4. Wil jij ook diepgaand contact maken met  jouw Lichtkracht? Doe dan mee aan de basistraining Lichtkracht op zondag 12 januari van 10.00 -16.00 uur. Schrijf je nu in!

Vanuit verbinding met je eigen Lichtkracht maak jij wel de juiste keuzes in wat werkelijk belangrijk is!

Dat wens ik je voor het nieuwe jaar…..

Fanny

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.