Heb jij ook het verlangen om iets nieuws te creëren? Misschien wil je een lichter leven creëren, je holistische praktijk verder uitbouwen, of verder groeien in je spirituele ontwikkeling. We hebben allemaal onze dromen! In 2019 zijn een aantal van mijn liefste dromen uitgekomen: mijn drakenboek kwam uit, ik organiseerde spirituele groepsreizen naar Avalon (de krachtplaatsen in Glastonbury/ Avalon zijn bronnen van kracht voor mij) en ik werkte mee aan een Engelse podcast. Je zou denken dat met deze positieve ervaringen, elke volgende manifestatie me makkelijk af zou gaan.

Zichtbaar zijn, is spannend

Voor een deel is dat ook zo, want elke succesvolle ervaring sterkt je. En toch blijf ik bij elke nieuwe creatie ervaren dat het spannend is om nieuw terrein te betreden. Voor de meesten van ons geldt dat ondermijnende overtuigingen de kop opsteken op het moment dat je iets nieuws wilt creëren. Die overtuigingen heb je (vaak onbewust) in je systeem verankert. Ze zijn ontstaan uit gebeurtenissen die je hebt meegemaakt in je jeugd of uit de resonantie van je familiegeschiedenis.En daarbij: werkelijk zichtbaar worden in wie je bent en wat je doet, is ontzettend spannend!

 

Ook ervaringen uit vorige levens spelen een rol in het ervaren van innerlijke kracht en vertrouwen of het gebrek daaraan. Misschien heb je ooit in een vorig leven (in een klooster of spirituele orde) een belofte van armoede of zelfopoffering gedaan. Ik heb ooit zo’n belofte gedaan over ‘mensen moeten verzorgen’, zonder aan mijn eigen welzijn te mogen denken. In die tijd was het zo dat je vanuit plicht handelde en er geen ruimte was voor persoonlijke verlangens. Dat verzorgen deed in in dat leven in een priesteressenorde in Avalon. In dit leven heb ik geleerd dat ik mezelf niet hoef te verloochenen om toch lichtwerk te doen. In tegendeel! Zichtbaar zijn is nu een vorm van delen, uitwisselen en elkaar versterken. Mijn ‘service’ doe ik weer opnieuw als healer, maar nu met bewuste intenties en gericht op het hoogdste licht voor mijzelf en de mensen met wie ik in contact ben.

Bewust licht inbrengen

Heb je geen bewustzijn op het effect van geloften en andere afspraken, dan werken ze door in de beperkende overtuigingen die je hebt, zoals te veel verantwoordelijkheid nemen, niet zichtbaar durven zijn of het over je eigen grenzen gaan. Voorbeelden van overtuigingen zijn ook:

Anderen gaan voor.
Ik heb de schuld.
Ik moet de wijste zijn.

Licht op oude beloftes

Iets nieuws creëren of lichter leven in het algemeen gaat makkelijker als je oude beloftes verbreekt en je ondermijnende overtuigingen loslaat. Maar hoe spoor je die ondermijnende overtuigingen op? Je komt je onbewuste overtuigingen snel op het spoor als je praat over waar je naar verlangt, wat je wilt ervaren of manifesteren. In bijzinnetjes klinkt dan vaak door wat je bent gaan geloven. Je kunt iemand anders vragen om die uitgesproken beperkende overtuigingen aan je terug te spiegelen.
Of doe je het liever zelf? Dat kan ook.
Daarvoor stel jezelf deze vragen en neem je antwoorden op (via bijvoorbeeld de stemrecorder op je telefoon) om er later naar terug te luisteren:

– Waarom lukt het niet door te pakken bij het manifesteren van mijn diepste verlangens?

– Hoe komt het dat mijn aanvankelijke enthousiasme dooft en ik me gevangen voel in negatieve emoties, faalangst, onzekerheid en negatief zelfoordeel?

Schrijf je beperkende overtuigingen puntsgewijs op.

Ontdek je bronnen van kracht

Nu komt het tweede deel. Hierin onderzoek je wat jouw bronnen van kracht zijn. Deze bieden niet alleen tegenwicht aan je beperkende overtuigingen, ze zetten je ook nog eens stevig in je kracht! Maak weer een lijst en beantwoord deze vragen:

– Wie zijn jouw onvoorwaardelijke helpers? Op wie kun je altijd een beroep doen?

Voorbeelden van krachtbronnen zijn de engelen, opgestegen meesters, je kinderen, krachtdieren, een vriend of vriendin, een gids, leraar of therapeut, je toekomstige zelf, je sterrenfamilie, een draak, wezens uit andere dimensies, je thuisplaneet, kristallen (ook kristallen skulls en draken), je verbinding met de bron, connecties met de lichtsteden in de aarden of de tempels van kennis in de kosmos, etc.

– Wat zijn de kwaliteiten die je in je draagt die licht brengen en jou je kracht geven?

Voorbeelden zijn het hebben van doorzettingsvermogen, moed, empathie, geloof, hoop, vertrouwen, schoonheid zien in de dingen, magie creëren, etc.

Maak dan van al je krachtbronnen een tekening of een soulboard.

Verbind je er ten diepste mee!

En keer terug naar je krachtbronnen wanneer je het gevoel hebt vast te zitten.

Licht op je weg

Laat jouw bronnen van kracht je steeds weer helpen boven beperkende overtuigingen uit te stijgen. Zo herinner je jezelf er steeds weer aan dat je een lichtwezen bent in menselijke vorm, vol liefde en creatiekracht om te manifesteren wat past bij je zielsplan. Creëer een veld van zelfliefde, harmonie en overvloed! Ik wens je dat je je hart opvult met jouw krachtbronnen en dat je leeft waarvoor je hier bent.

Liefs,

Fanny

 

*Deze column is ook verschenen in het maartnummer van ParaVisie magazine

 

 

 

Spread the love!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook