Ben jij ook verrast door een dip na succes?

vlinder 003Eigenlijk hoef je helemaal niet verbaasd of teleurgesteld in jezelf te zijn. Een (emotionele) dip na hard werken is heel natuurlijk. Het is zelfs een wetmatigheid! Na hard werken moet je eerst weer verbinding maken met je oorspronkelijke plan. Je lichaam en emoties geven aan dat je moet stoppen met het najagen van resultaat omdat je een pauze nodig hebt. Er is niets raars aan de hand: je hebt alleen maar een flow blow. En daar kun je heel veel aan hebben!

Een paar dagen geleden had ik een gedeprimeerde cliënt op consult. Ze was ontevreden en teleurgesteld in zichzelf. Ze had de afgelopen tijd hard gewerkt, aanzienlijke successen geboekt en een schaal aan haar salaris toegevoegd. Maar trots was ze niet. Ik was benieuwd wat er was gebeurd. Het werd me al snel duidelijk: ze was cold turkey afgekickt van haar adrenalinerush.

Dat was alles. Wekenlang heeft ze op de hoogste toppen van haar kunnen gepresteerd en topambtenaren begeleid in een organisatieveranderingsproces. Daarnaast heeft ze haar gezin gerund met alles wat daarbij komt kijken. Ze had de Flow Blow gewoon niet aan zien komen.

Het is een natuurlijke verloop van je totale energie die opgebruikt is na een dergelijke krachtinspanning. En in plaats van dat we dan trots en tevreden zijn om de geklaarde klussen, willen we meer. Door dat verzet tegen wat er is – even geen energie – worden we ontevreden en teleurgesteld in onszelf. We willen altijd zo vlammen en alvast het volgende succes najagen. Of misschien is dat wel een karaktertrek van carrièrevrouwen. Het gold in elk geval voor de gedesillusioneerde cliënt die naast mij zat.

Wakeup call

Gelukkig herkende ze mijn wakeup call en kon ik haar herinneren aan de universele wetten van ‘opladen na spenderen’. Het herdefiniëren van het aanvankelijke probleem bracht een heel helder inzicht. Er was geen probleem. Na het leveren van zo’n geweldige prestatie, mocht ze genieten van haar succes en de tijd nemen om weer nieuwe energie op te doen. Waar ze last van had was een zegen, een blessing in disguise en ik gaf haar dan ook de volgende tips mee:

  • Geef jezelf de ruimte (tijd)om je lichamelijke, emotionele en psychische energie weer op te laden.
  • Put uit je innerlijke bron en vindt op een natuurlijke manier nieuwe inspiratie om je carrièrepad verder te bewandelen.
  • Geniet na van alle waardevolle momenten die je in de afgelopen periode hebt beleefd. Eer jezelf om alle stappen die je hebt gezet om jezelf, je collega’s en je organisatie op een hoger plan te brengen.
  • Wees trots en verheug je op alles wat er nog voor je in het verschiet ligt. Het komt vanzelf naar je toe wanneer jij weer voldoende bent opgeladen.
  • Haast je niet, want alleen als je weer sterk bent, kun je nieuwe taken goed vervullen.

Je zult het moment om weer volop aan de slag te gaan vanzelf herkennen. En dan kun je opgeladen en vanuit je levensmissie weer volop aan de slag: met Flow!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Keuzehulp

Vind je lastig om de perfecte kristallen skull te vinden? Bekijk dan de keuzehulp en kijk welk kristal bij jou past!

Meer inspiratie

Misschien vind je dit ook interessant

Selfcare bij kerstkramp

Natuurlijk willen we alleen maar licht & liefde tijdens de feestdagen. Maar er komen soms ook schaduwen aan het licht. Hoe deal je daarmee? Selfcare bij kerstkramp.

Lees het blog

Zielslicht activatie

Luister naar de geleide Zielslicht activatie om je zielslicht bewust te verbinden aan je levenscreaties. Ik begeleid je door het proces heen van commands en decrees.

Lees het blog
Zie je potentieel

Geblokkeerde mensen

Stap ik het verenigde veld van licht om je potentieel te ontdekken. Tijdens een Enlightment Event kom je contact met hogere dimensies en ervaar je wat al je kwaliteiten en krachten zijn.

Lees het blog