Bedankt overvloedig 2021!

Lieve lichtbrenger,

Begin januari is het altijd feest in mijn hart. Ik ervaar een openbarsten en de vreugde van nieuwe energie. Heerlijk: het nieuwe jaar! Tegelijkertijd is het een prachtig moment om terug te kijken op 2021:

– Ik ben verhuisd van het groene hart naar Noord Limburg. Van de polder naar de Maas. We wonen nu in het voorste deel van een oude boerderij/ kwekerij tussen twee dorpen in. Het buitenleven wat me altijd zo trok, leef ik nu ten volle! Elke dag de natuur in en altijd modderlaarzen in de bijkeuken. Bovendien hebben we hier de leukste nieuwe buren en heb ik nieuwe vrienden gemaakt. En dat ging helemaal vanzelf, als een schitterend cadeau omdat het de bedoeling was dat we hier kwamen wonen. Wat pittig was aan het verhuizen: de kinderen moesten aarden op een totaal nieuwe plek, wennen aan een andere school en nieuwe vrienden maken. Dat heeft veel aandacht gevraagd voor het hele proces.

– Ik ben een Lichthuis aan het bouwen om in 2022 allerlei activiteiten in te doen. Het is bijna af, maar het vergt vasthoudendheid en lichtheid. Het is een balanseren tussen ongeduld en vertrouwen. Als de glazen puien geplaatst zijn en de electriciën zijn wonderen heeft verricht, kan ik eindelijk gaan inrichten! Alles is er al: vloerkleden, lampjes van Coppermoon, een bank, grote houten tafel, pluchestoelen, foto’s voor aan de muur, kristallen en tierelantijntjes.

De tafel der tafelen.

– We hebben onze Secret Garden omgetoverd van overwoekerde tuin (brandnetel, distels bramen- en rozenstruiken) naar groen grasland met bomen. Stel je voor: 950 vierkante meter met een schopje uitgraven. Toen ik in februari een schop de grond in ramde en maar tot 5 cm diepte kwam, dacht ik: dit gaat nooit lukken. Wacht twee maanden en heb een droom en je laat het lukken! Weken hebben we gespit en toen was het klaar. Tegen die tijd zag ik eruit als een bosgnoom met een gebochelde rug. Maar alle rotzooi en zaailingen (we hebben grote eiken in de tuin, die hun eikeltjes blijkbaar in alle windrichtingen hadden verspreid) zijn no more.

Bush bushManlief heeft daarna op de ouderwetse manier, met een zware rol aan touwen, de grond geëgaliseerd, gefreesd en graszaad gestrooid. Ik wil maar zeggen: onder dat Lichthuis to be ligt gewoon op Holy Ground!

– Ik heb een hond gekregen, Sylph. Het is nu een reutje in de pubertijd, die je armen half uit de kom trekt en tegen iedereen opspringt. En hij springt hoog, heel hoog. Stopt het liefst zijn neus in je oog. In de bossen trotseer ik nu de afkeurende blikken van mensen die me te streng vinden voor de hond. Het is net als met kinderen: ben je streng voor ze (duidelijk en consequent) dan krijg je commentaar, maar als ze zich op hun 17e als horken gedragen, is het ook weer niet goed. Sylphje is er dus, met zijn gouden ogen en kwispelstaart. Collateral damage: maait met zijn zwaaistaart alles van tafel en knaagt aan de kattenkrabpaal. Resultaat sofar: kan op commando zitten en is zindelijk geworden!

Businesswise ben ik gegroeid. Jaren geleden voelde het alsof ik vanzelf de kristallen schedel verkoop inrolde, met mijn totaal eigen manier van mensen daarin begeleiden en het diep doorvoelen van de energie van de schedel. Het was allemaal vanuit het hart, spelen, verbinden, genieten, creëren. En dat is het nog, maar het is vertienvoudigd. De insteek is hetzelfde gebleven. Ik maak nog steeds dezelfde keuzes in welke carvings ik mooi vind en welke skulls een energie hebben die ik licht vind. Het is ècht een feest om zo te kunnen werken en heel veel mensen met ‘mijn kristallen schedels’ bij te staan op hun ascensiepad.

– Ik doe het werk wat ik het liefste doe, zonder concessies te doen. Toen het werken met kristallen schedels zich aandiende, dacht ik dat dat niet te combineren was met mijn coachschap. Mensen leren hun Lichtkracht te versterken, hun donker te transformeren naar licht en hun licht te manifesteren in gezin/omgeving/werk, vulde mijn werkweek. Schrijven, coachen, workshops geven, meditaties maken…het nam al mijn tijd en aandacht in beslag. Maar blijkbaar is tijd toch een rekbaar ding, want de draken en kristallen schedels nestelden zich stevig in mijn hart en mijn agenda voegde zich. Nu zijn het gewoon twee takken van mijn biz. En ze vullen elkaar nog aan ook. De meest gekozen E-course dit jaar was trouwens Lichttaal & klanken, dat belooft wat!

Op het bankje in de praktijk

– Ik heb meegewerkt aan een artikel in de Happinez. (April 2021) De tekstvirtuoos Ingrid Melenberg heeft een prachtig artikel geschreven over hoe je met draken kunt werken en wat dat brengt. Vleugels natuurlijk! Het nummer nabestellen kan hier.

– Het drakenboek is nu ook verschenen als e-boek! Fijn voor de mensen met e-readers en leesvoorkeuren. Sta stevig in je Lichtkracht was er al als e-boek, dus ‘Drakenkracht. Initiatie, healing & lichtwerk met draken‘ kon niet achter blijven. Nu nog even technisch uitvogelen hoe ik deze versie ook op bol krijg.

– Ik heb een blog geschreven over de witte jade draken die ik aanbied. Ik had er nooit zo bij stil gestaan dat de materie waarvan het gemaakt is, net zo duidelijk beschreven moet worden als de energie ervan. Toen er vragen kwamen naar aanleiding van tv-programma’s die licht wierpen op dit onderwerp, ben ik mee gaan kijken en onderzoeken, met een uitlegblog als resultaat.
– Wat ik heb gemist in 2021 was het creatief bezig zijn. Bijvoorbeeld door en iets nieuws te maken voor jou: een ebook, een cursus, dat soort dingen. Op de valreep heb ik wel de Prep-2022 Lichtkrachtinvulposter gemaakt, maar dat was niet genoeg qua creaties – voor mij. Er moet echt weer eens een boek of e-course, in die orde van grootte. Die draken e-course roept zo hard om gemaakt te worden! De korte docu Draaks die Suusfilms maakte, was daarvan een voorproefje:


– Ik heb elke week een lichtmail gestuurd!
Het is me door verschillende mensen afgeraden dat te doen. Het zou maar irritatie opwekken of ervoor zorgen dat de mensen me zat zouden worden, was de onderliggende reden. En dat kan allemaal zo zijn, maar het voelde goed. Want ik schrijf niet elke week een marketing e-mail, waardoor je je bestookt kunt voelen met verkooppraatjes. Ik schrijf elke week wat er geschreven wil worden. Ik laat uit mijn tikkende vingers stromen wat er komt. De reden om wel elke week een lichtmail te sturen, is dat ik mijn lezers wil laten weten dat ik net als hen bezig ben om mijn lichtwerk te doen, lichter te worden en mijn licht te delen. Daarom beschrijf ik de lessen die ik zelf geleerd heb en de uitdagingen die ik onderweg tegenkom.

– Mijn eerste boek, Sta Stevig in je Lichtkracht, is weer in druk verschenen. Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om een boek te laten drukken! Het is daarbij niet zo dat als je de order geeft, de boeken een maand later op je mat liggen. Het is een hele organisatie op de achtergrond, boeken en e-books. Maar goed, als ik aan nummer drie begin, weet ik inmiddels wat er allemaal voor nodig is om een boek in z’n mooiste vorm te krijgen!

https://fannyvanderhorst.nl/boek-sta-stevig-in-je-lichtkracht/

– Mijn pay-it-forward dit jaar is een prachtige drum. Ik heb het jaren met mijn hert gedaan, maar nu werd ik geroepen door een prachtige drum gemaakt door Stefanie en Mark van drumjerust.nl. Het is een appaloosapaard met manen. Ik verheug me erop me met deze drum te verbinden en te ervaren wat het voor me opent aan nieuwe velden! Bedoel…als je drakenrijden gewend bent, moet paardrijden ook lukken, toch? Wil je ook graag een drum vinden of een je eigen drum maken: ga eens bij ze kijken! Wat zij zeggen over deze drum:

Paard algemeen -> Overwinnen van angst, geven van zelfvertrouwen, in je eigen kracht komen. Het magisch vermogen wat toegeschreven wordt aan paard is helderziendheid en voorspellende gave, het symboliseerd vrijheid, wilt je laten weten dat je macht hebt alles te kunnen veranderen in je leven en bevrijd jezelf van waargenomen beperkingen.

Appaloosa specifiek -> De Appaloosa is één van de opmerkelijkste paardenrassen ter wereld. Geen enkel paardenras is zo gevlekt of gestippeld. Een Appaloosa staat namelijk ook wel bekend als ‘indianenpaard’.

– In datzelfde licht – ondersteun jezelf met krachtvoorwerpen (pay-it-forward) heb ik een kristallen harp gekocht. Ga met een paar lichtvrouwen naar Spirit Connection en je komt geheid thuis met een gong, klankschaal of harp. Moet je er eerst even voor sparen, kun je in elk geval de lijst van toekomstige klankconcerten meenemen, ook fijn.

– En verder waren er zoveel fijne, bijzonder momenten! Ik heb bijvoorbeeld agua di florida gemaakt in de tipi van Luna Line. Een bijzondere vrouw die allerlei mooie workshops aanbiedt, zoals yoga, kunstzinnige coaching en natuur avonturen/feestjes voor kids, tieners en volwassenen in Well (Li). Je vindt haar via maanhuis11f
(de grote foto is ook van haar).

Ik zit ook alweer boordevol ideeën voor het nieuwe jaar. Ik laat ze tevoorschijn komen wanneer ze willen. Het voelt alleen al goed om überhaupt verlangens te hebben, die te koesteren en als het zo moet zijn, ze ter wereld te brengen. Ik wil in elk geval op Soultrip to Avalon in april!

En hoe is het met jouw verlangens? Wil je ze realiseren? Misschien heb je er wat aan om jezelf, net als ik dat deed, werkelijk vrijheid te geven. Toestemming. Ruimte. Aandacht. Al die dingen die je tegenhouden, kunnen onderzocht worden op hun creatiewaarde. Die is altijd nul. Verlegenheid, schroom, angst om te verschijnen…het brengt je niet verder en het geeft je geen licht. Toestemming dus, om er te zijn zoals je bent en je Lichtkracht te laten stromen. Ik wens je daarbij al jouw prachtige Lichtkracht, een dosis moed en veel vreugde toe!

Liefs,

Fanny

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Keuzehulp

Vind je lastig om de perfecte kristallen skull te vinden? Bekijk dan de keuzehulp en kijk welk kristal bij jou past!

Meer inspiratie

Misschien vind je dit ook interessant

Selfcare bij kerstkramp

Natuurlijk willen we alleen maar licht & liefde tijdens de feestdagen. Maar er komen soms ook schaduwen aan het licht. Hoe deal je daarmee? Selfcare bij kerstkramp.

Lees het blog

Zielslicht activatie

Luister naar de geleide Zielslicht activatie om je zielslicht bewust te verbinden aan je levenscreaties. Ik begeleid je door het proces heen van commands en decrees.

Lees het blog
Zie je potentieel

Geblokkeerde mensen

Stap ik het verenigde veld van licht om je potentieel te ontdekken. Tijdens een Enlightment Event kom je contact met hogere dimensies en ervaar je wat al je kwaliteiten en krachten zijn.

Lees het blog