In oktober 2019 waren we (ik en Meike Klomp) met een groep in Glastonbury, waar we twee keer per jaar een spirituele groepsreis naar toe organiseren (de Soultrip to Avalon). We hebben daar in hartje Avalon een krachtige oefening met een meditatie gedaan. Ik wil deze graag met je delen, want het activeren en voelen van waar je kracht zit en hoe je deze wakker maakt, lijkt heel belangrijk en nodig.

Een ander effect is dat als je deze meditatie doet, je je gronding en verbinding met Gaia versterkt. Als er veel op je afkomt en je jezelf een beetje verliest, is dit een prachtige manier om weer helemaal in jezelf aanwezig te zijn.

Voorafgaand aan de meditatie hebben we daarvoor een oefening gedaan om contact te maken met je bekken.

 

Die oefening gaat zo:

Ga staan met je voeten op heupbreedte. Verbind je nu bewust met je ademhaling en beweeg je bekken naar voren met elke inademing en naar achteren met elke uitademing. Dit is het wiegen van het bekken, dat de vrouwelijke kracht (Divine Feminine Presence) wakker maakt. Je kunt de oefening uitbreiden door bijvoorbeeld een lemniscaat beweging met je heupen te maken, of een cirkelbeweging. Volg hierin wat je lichaam je aangeeft.

 

Over de meditatie

De meditatie gaat over hoe je de heilige, creatieve vrouwelijke kracht in je lichaam kunt activeren en versterken. Activeer je centrum van vrouwelijke kracht. Open jezelf om deze energie te ontvangen en gebruiken. Creëer een heilige plek in jezelf en veranker deze energie met je bewustzijn in je lichaam en al je wezensdelen. Je bekken/ je hara is de plek waar je al je rijkdom en overvloed bewaart en wakker maakt.

Tijdens de meditatie waren er een aantal vrouwen uit onze groep die deze bewegingen hebben gedaan. Als je liever rustig zit, kan dat natuurlijk ook.
De groep bestond toen uit alleen maar vrouwen, maar dat betekent niet dat je als man deze meditatie niet kunt volgen: in tegendeel! Ook in mannen huist de heilige vrouwelijke kracht, net zo goed als je als vrouw heilige mannelijke kracht kunt activeren. Mocht je een man zijn en deze meditatie doen, moet je even improviseren waar ik vrouwelijke lichaamsdelen noem. De baarmoeder wordt dan de hara, bijvoorbeeld.

Hier is de video van de live groepsmeditatie.
*Note: Je hoort dus omgevingsgeluiden. Ook in Avalon hebben ze verkeer, lol.

Een fijne meditatie gewenst!

Liefs,

Fanny

 

 

 

 

Spread the love!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook